x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Dressingul la comandă. Cum decizi dacă e alegerea bună pentru tine?

Dressingul la comandă. Cum decizi dacă e alegerea bună pentru tine?

30 Mar 2023   •   12:25
Dressingul la comandă. Cum decizi dacă e alegerea bună pentru tine?

Dressingul este un termen folosit pentru a desemna spațiul dedicat pentru organizarea garderobei. La fel de bine (dar mai puțin pretențios) l-am putea numi dulap de haine sau debara – amintindu-le unora de scene hot din filme clasice americane, în care vreun tânăr îndrăgostit se ascunde gol-pușcă în spatele ușilor din lamele de lemn.

În fine, dressingul a evoluat de la ideea de spațiu, la conceptul de ansamblu de organizare a spațiului, proiectat în detaliu pentru a satisface nevoia de a depozita și a păstra în cele mai bune condiții obiectele vestimentare.

Un dressing bine organizat și personalizat pentru nevoile individuale poate face minuni pentru confort și pentru economisirea timpului - aspecte care se reflectă direct în calitatea vieții. Dar când vine vorba de alegerea unui dressing, ne punem întrebarea: alegem un model din cele deja propuse de designeri, sau devenim noi înșine designeri și proiectăm ansamblul ținând cont de toate detaliile la care visăm?

Deși este tentant să alegem o soluție rapidă și poate mai ieftină, cumpărarea unui dressing de-a gata poate fi o decizie de compromis.

Dressingul este o soluție de depozitare și organizare gândită de specialiști în raport cu dimensiunile standard ale locuințelor obișnuite. Din acest motiv, modulele destinate unui ansamblu predefinit au dimensiuni standard și o paletă de finisaje limitată.

Dacă suntem de exemplu fericiții posesori ai unei locuințe ieșită din tipare – care ne oferă ocazia să ne aducem amprenta personală prin amenajarea spațiului într-un mod unic - atunci proiectarea unui dressing la comandă este aproape obligatorie!

Chiar dacă nu avem încredere în veleitățile noastre de arhitecți, primul lucru pe care trebuie să-l luăm în considerare când gândim zona de dressing este funcționalitatea! Dressingul trebuie amplasat în dormitor sau în imediata vecinătate a dormitorului. În cazul în care configurarea spațiului permite, amplasarea ideală este într-o cameră de legătură dintre baie și dormitor. Astfel, funcțiunile spațiilor sunt integrate perfect cu ritualul de fiecare zi.

Tipul de dressing – te tip dulap cu uși sau de tip walk-in closet – este dat de dimensiunea spațiului pe care îl avem la dispoziție! Un spațiu generos ne permite să amenajăm o cameră cu 2 sau 3 pereți dedicați articolelor vestimentare, în timp ce un spațiu limitat la un perete, ne permite să îl organizăm liniar, pe orizontală și pe verticală. Indiferent de formă sau de dimensiune, un alt aspect important în proiectarea dressingului este stilul vestimentar personal: sport? casual? elegant? office? Ce stil de haine este dominant în garderoba noastră? În funcție de răspuns, vom putea să calibrăm numărul de module dedicate umerașelor, încălțămintei sau accesoriilor și să le amplasăm pentru a le vizualiza rapid și a face alegerile potrivite cu fiecare ocazie.

Când vine vorba de compartimetări, calculul cotelor și alegerea finisajelor pentru executarea dressingului, treaba devine ceva mai complicată.

Soluția ideală pornește de la un desen, câteva fotografii cu spațiul pe care ne dorim să-l amenajăm și consultarea specialiștilor!

În magazinele Rovere, consultanții noștri sunt pregătiți să va acorde asistență specializată pentru a vă ajuta să faceți cele mai potrivite alegeri pentru proiectul dumneavoastră!

Vă invităm și pe rovere.ro să vă înspirați din modelele concepute de designeri italieni de renume, să descoperiți soluții ingenioase de configurare și finisaje spectaculoase, care pot face ca dressingul la care visați să se transforme în realitate.

 

 

×