x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Echilibrat şi constructiv?

Echilibrat şi constructiv?

de Adrian Parvu    |    12 Ian 2008   •   00:00

Simpatică şi pe alocuri convin­gă­toare, doamna Camelia Pă­trăş­canu, astrolog şi maestru Reiki, şi-a prezentat chiar în Jurnalul Naţional calculele astrale, conform cărora anul 2008 va fi unul echilibrat şi constructiv, un an al consensului social şi politic.

 

Simpatică şi pe alocuri convin­gă­toare, doamna Camelia Pă­trăş­canu, astrolog şi maestru Reiki, şi-a prezentat chiar în Jurnalul Naţional calculele astrale, conform cărora anul 2008 va fi unul echilibrat şi constructiv, un an al consensului social şi politic. Să dea Dumnezeu! Acum sunt mai liniştit… Şi abia aştept să văd americanii democraţi bătân­du-i pe liberali în alegeri şi împingând pe poarta Casei Albe un preşedinte cu fustă ori unul de culoare neagră. La noi, la Bucureşti, după numai o singu­ră noapte de ninsoare abundentă, dar paralizantă, e linişte. Domnii Vi­deanu şi Vanghelie, în mod obişnuit duşmani de moarte, au fraternizat, dispărând din peisajul hibernal autohton. Animaţi de o uimitoare energie, vitalitate şi condiţie fizică, pensionarii se caftesc cu jandarmii pentru un bilet la băi în plin sezon sau pentru a vedea un cântăreţ care nu mai e, nici el, de multă vreme, ATOMiC JONES… Tot venerabilii noştri bătrânei mai găsesc destulă vigoare pentru a se buluci de la patru dimineaţa să plătească impozitele la stat, să pună mâna pe două pâini gratuite sau să îngurgiteze sarmaua şi vi­nul fiert oferite de primari… generoşi. Singura bucurie care le-a mai rămas este să stea în spatele perdelelor şi să se amuze privind câte un fraier mai tânăr care dă cu lopata zăpada de pe trotuar.

 

O binevenită pauză au luat şi constructorii de drumuri, şantierele rutiere fiind impracticabile până când soarele primăverii va topi troienele. Armata, acum profesionistă, e ţinută prin ca­zărmi să înveţe tehnici de luptă mo­derne, iar infractorii stau liniştiţi în celule, aş­teptând niscaiva graţieri sau amnistii care să le mai reducă pedeapsa. În acest timp, câţiva copii (nu mulţi, doar aşa… câteva sute în fiecare judeţ) înfruntă viscolul, mergând pe jos kilometri întregi pentru a ajunge la şcoală. Ei, părinţii şi dascălii lor pot fi însă liniştiţi: bugetul pentru anul viitor a trecut în mare viteză prin Parlament şi pe la Cotroceni, iar învăţământul e pe un drum bun…

Ce mai vorbirăm acum, în ianuarie? Păi despre declaraţiile de avere ale politicienilor, despre o posibilă amantă a lui Adi Mutu, despre primele de Crăciun ale bugetarilor, despre succesul răsunător al unui film cu titlu de numărătoare inversă şi despre alte subiecte care de care mai colorate, echilibrate şi constructive…

Totuşi, eu am o nemulţumire. Anul acesta, de Sfântul Ion, fostul preşedinte Iliescu a primit garoafe, cadouri, felici­tări televizate. Iar Ion Diaconescu nimic. Nu-i corect!!!

×
Subiecte în articol: editorial