x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Element surpriză, tapetul ca pardoseală

Element surpriză, tapetul ca pardoseală

de Georgiana Teodorescu    |    28 Mar 2009   •   00:00
Element surpriză, tapetul ca pardoseală
Sursa foto: supli/

Dacă am hotărât să ne legăm de tematica zilei de 1 aprilie, prezentăm şi aici o soluţie surpriză de finisare a interioarelor, prin folosirea unui material destinat pereţilor la pardoseală.



Extrem de popular în amenajările ultimilor ani, tapetul continuă să reprezinte unealta principală de personalizare şi înnobilare a interioarelor de orice tip. Iar dacă din punct de vedere al culorilor, texturilor şi imprimeurilor aprope că nu ne mai surprinde nimic, iată că producătorii specializaţi s-au întrecut pe ei prin propunerea de a utiliza acest element de decoraţie altfel decât suntem obişnuiţi. Şi nu este vorba de aplicarea tapetului în băi sau pe tavane. Surpiza este şi mai mare: aplicarea lui pe pardoseală.

CREATORI DE PRESTIGIU
Considerat ca fiind lider în domeniul tapetului pe piaţa italiană, Jannelli&Volpi este un brad milanez care s-a făcut remarcat de-a lungul timpului printr-o serie continuă şi constantă de inovaţii. În acest sens ei şi-au făcut propria fabrică de producţie încă din 1970, dotată cu cele mai performante tehnologii, care să le permită să facă cercetările şi testele necesare pentru a găsi soluţii afară din standard.

Tot pentru asta au realizat un departament de creaţie, compus din tineri designeri care cu avântul şi forţa creatoare a talentului lor să dea naştere unor produse unicat. Astfel, colecţiile lor sunt periodic refăcute şi completate, pentru a ţine pasul cu trandurile primăvară-vară şi toamnă-iarnă care se aplică în toate laturile designului.

PIESA DE REZISTENŢĂ  
Noi i-am descoperit cu două luni în urmă în pavilioanele târgului de decoraţiuni Maison et Objet Paris, unde standul lor ne-a atras atenţia prin originalitatea amenajării lui. Conceptul de ansamblu a fost acela de a reflecta strălucirea unui oraş renascentist italian în antiteză cu oraşul viitorului.

Cu un efect scenografic spectaculos în ansamblu, standul avea nişte elemente de rezistenţă atipice: piese de mobilier şi pardoseală tapetate. Atât conceptul de ansamblu cât şi piesele ce l-au compus poartă semnătura designerului Markus Benesch, a cărui colaborare cu compania durează de doi ani.

Procedeul de realizare a acestor inovaţii este unul cât se poate de simplu. Tapetul se aplică normal pe orice suprafaţă, fie ea mobilier sau pardoseală, peste care se toarnă un strat de răşină epoxilică transparentă autonivelantă, care după un interval de 48 ore capătă duritatea specifică materialelor folosite la pardoseli. Pentru că o dată întărită răşina nu se mai poate interveni asupra ei, procedeul impune câteva condiţii: o şapă perfect finisată, tapetul perfect lipit şi un specialist în aplicarea răşinilor. 

Ca modalitate de întreţinere, soluţia nu este deloc costisitoare: se aspiră, se şterge normal, iar dacă traficul este intens şi se pierde luciul în timp, există soluţii de şlefuire şi reîmprospătare a strălucirii specifice.

ADAPTABILITATE
Vinilic, textil sau de hârtie, orice tip de tapet poate fi prins sub această răşină. Stratul care îl acoperă este de trei mm şi oferă protecţie perfectă chiar şi în situaţii de trafic intens.

Un efect special se obţine cu acest procedeu prin continuarea aceluiaşi tapet de pe perete în pardoseală. Senzaţia de continuitate are un impact vizual surprinzător, personalizând în cel mai interesant mod încăperea. Soluţia poate fi aplicată pe plan local, fără comenzi speciale de materiale care să necesite termene mari şi preţuri foarte ridicate.

INFO
Pentru acest sezon, Jannelli&Volpi lansează trei noi colecţii de tapet caracterizate de grafică şi materiale diferite, pentru a satisface cât mai multe gusturi. Cu o reţea de distribuţie extinsă pe plan internaţional şi showroom impresionant în centrul oraşului Milano, compania îşi merită titlul de deschizător de drumuri în domeniul designului aplicat la interioare. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.jannellievolpi.it

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta