x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Fantezie in culori vii - Aranjamente decorative pentru Pasti

Fantezie in culori vii - Aranjamente decorative pentru Pasti

de Cornelia Constantin    |    20 Apr 2006   •   00:00
Fantezie in culori vii - Aranjamente decorative pentru Pasti
MEREU VERDE
Asa-i ca ati inceput deja sa faceti planuri pentru Pasti? Sunt convinsa ca da. Si mai stiu ca pe lista dumneavoastra nu se regasesc doar cozonaci, pasca si alte minunatii culinare. Va ganditi si la ce ati putea oferi in dar celor dragi, cum ati putea sa decorati masa de sarbatoare, in asa fel incat sa simtiti ca este intr-adevar un eveniment deosebit. Firme specializate si artisti independenti se folosesc de acest prilej pentru a-si pune la treaba fantezia.

Cu ceva materiale din timp achizitionate si cu gandul la simboluri pascale, sigur vor realiza niste aranjamente atragatoare.

PRETURI SI MATERIALE

O sa ma intrebati cam cat costa un astfel de aranjament si daca ati putea si dumneavoastra sa le faceti. Preturile aranjamentelor din imaginile alaturate sunt cuprinse intre 12 si 35 ron. Desigur ca modelele si preturile variaza de la artist la artist, de la firma la firma si de la magazin la magazin, dar sunt convinsa ca nu este nevoie sa cautati prea mult asa, incat sa gasiti ceva pe gustul dumneavoastra. La a doua intrebare banuiti care este raspunsul: bineinteles. Singura dificultate cu care ati putea sa va confruntati este procurarea materialelor necesare, activitate care de obicei necesita ceva timp si alergatura. Stiu la ce va ganditi: prin alte tari nu e asa o tevatura. La noi este, si trebuie sa ne adaptam la situatie. Asadar, de ce aveti nevoie pentru a realiza astfel de aranjamente?

LA TREABA!

Inainte de toate, va trebuie un cosulet de nuiele sau un vas ceramic daca v-ati decis ca intregul aranjament sa se construiasca pe un astfel de suport. Va mai trebuie bureti, pe care sa-i decupati dupa forma vasului si in care sa fixati celelalte elemente decorative. Puteti sa folositi panglici, pene colorate, flori uscate, oua incondeiate traditional sau modern, lumanarele simple sau parfumate, in forme clasice sau in surprinzatoare forme de pui si oua. Alte elemente decorative pentru aranjamentele de Pasti sunt puii. Cei mai multi sunt deja pe suport de cosulet sau atasati de un betisor cu varf ascutit atunci cand ii achizitionati.

Cu cat este mai originala forma vasului, cu atat fantezia isi intra mai mult in drepturi. Practic, orice este permis, asa incat ideea pe care dumneavoastra doriti s-o transmiteti sa fie cat mai evidenta. Pentru ca nu numai elementele constitutive sunt importante, merita sa va ganditi si la culori. Culorile crude, precum verdele deschis si portocaliul, vin sa intareasca simbolistica primaverii, de reinviere a naturii si de renastere a oamenilor. Albul vorbeste si aici despre puritate, iar portocaliul, chiar daca pare o culoare agresiva, indeamna la deschidere si generozitate. Rosul reprezinta sangele varsat de Iisus pentru ca noi, oamenii, sa ne intelegem rostul. Dar pentru ca semnificatia unei culori difera de la om la om, am sa va las pe dumneavoastra sa le alegeti dupa cum simtiti.

Va urez, dragii mei, ca Pastile care vine sa fie incarcat de semnificatii, sa va regasiti linistea si bucuria in mijlocul familiei si a prietenilor si sa nu uitati sa daruiti. Pentru ca un dar, oricare ar fi el, vine mereu cu o parte din sufletul celui care daruieste.
×