x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Farmecul rusticului

Farmecul rusticului

01 Apr 2005   •   00:00

CASA PE PAMANT
Tendintele din arhitectura imprumuta linii si elemente specifice din diferite tari, in functie de influenta pe care aceastea o au asupra arhitectului. In Paradisul Verde de la Corbeanca am intalnit o casa cu un amestec de arhitectura rustica mediteraneana si romaneasca.
Este imposibil ca proprietarul unei case aflate in afara orasului sa nu adopte atat in amenajarea exterioara, cat si in cea interioara elemente si materiale naturale, rustice. Acolo unde suprafata de teren este generoasa, natura isi pune amprenta asupra decorului interiorului locuintei.

"Paradisul Verde" de la Corbeanca a devenit destinatie speciala pentru doritorii de case pe pamant, cu gradina, liniste si aer curat. In imaginile reportajului nostru avem o casa care beneficiaza la exterior de o structura si un aspect modern, dar bine adaptat reliefului de ses. La interior insa s-a optat pentru o amenajare calda, eleganta, neutra, realizata tocmai cu acele nuante naturale despre care vorbeam la inceput: podea finisata cu gresie in bucatarie si living, tavan decorat cu barne din lemn baituit si lacuit, seminee cu imbracaminte din lemn, perdele in culori cu nuante de alb si orange care pun in valoare lumina naturala.

Daca privim in ansamblu amenajarea, ea inspira acel sentiment grandios al caselor aflate pe proprietatile imense ale fermelor americane. De fapt, la aceasta linie s-a ajuns printr-o intamplare. O actrita americana urma sa filmeze cateva secvente de film in Romania si avea nevoie de o resedinta temporara. Dupa vizite la diferite adrese, a ales sa locuiasca in afara Bucurestiului, in casa pe care o vedeti in imagini. Exista o singura problema: nu era amenajata la interior. In asemenea circumstant e insa, proprietarii s-au straduit sa o termine, lucrarile durand doar doua saptamani. Datorita oaspetelui care urma sa locuiasca aici, ei au incercat sa dea locuintei un aer familiar, asemanator celui din care venea actrita, tocmai pentru ca aceasta sa se simta ca acasa.

S-a ajuns la un ambient elegant, coerent, unitar, de la bucatarie pana la dormitoare, cu elemente de decor putine, dar foarte bine alese si amplasate doar acolo unde se simtea nevoia, cu o severitate sparta doar de cateva nise luminate de spoturi si ornate cu obiecte de decor simple, dar sugestive.

A rezultat o casa primitoare, in care timpul trece usor si relaxant in compania familiei si a prietenilor. O casa care se poate transforma cu usurinta din locuinta de week-end in resedinta permanenta sau invers.
×