x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Garsoniera lui Maruta

Garsoniera lui Maruta

22 Sep 2005   •   00:00
Garsoniera lui Maruta
LOCUINTA DE VEDETA
Avandu-l in fata pe Catalin Maruta, in spatiul sau privat, o garsoniera, iti vine sa arunci o privire de jur-imprejur, in cautarea camerelor de filmat.

De data aceasta, Catalin Maruta este cel "luat la intrebari", intrebari care insa nu sunt nici de departe de factura insinuanta a celor formulate de el, cu dezinvoltura pentru care i s-a dus vestea. Multi dintre noi ne amintim de perioada in care, din provincie fiind, veniti in Bucuresti la studii, trebuia sa schimbam mai multe camere de camin sau gazde, dupa cum era norocul sa gasesti ceva care sa-ti convina.

De aceea perioada este legata si de momentul achizitionarii acestei garsoniere, in decembrie 1999, de studentul la Drept Catalin Maruta, satul fiind de atatea locuri schimbate.

Garsoniera dispune de o desfasurare pe 55 mp, suficient de mare, inca, pentru proprietar. Spun inca pentru ca si el, ca mai tot omul care locuieste la bloc, viseaza la un spatiu mai larg, de care sa dispuna dupa bunul plac.

Insa "indiferent daca imi voi lua o casa sau un apartament mai mare, nu voi renunta la ea, pentru ca sunt lucruri care ma leaga sufleteste de acest loc", marturiseste Catalin, moment care configureaza inedit expresia afectiva a personalitatii sale.

IMPARTIRE INITIALA

Intrarea in casa te aduce intr-un hol intins pe lungime si sfarsit prin camera de zi si de noapte in acelasi timp, utilitati comasate, fiind vorba despre o garsoniera.

Pe laturile lungi ale acestuia sunt dispuse in ordine celelalte functiuni specifice, respectiv: baia, pe latura stanga, si bucataria plus un spatiu pentru depozitat, pe latura dreapta.

Distributia incaperilor a convenit in linii mari, astfel ca nevoia unei recompartimentari nu s-a resimtit foarte tare. A aparut numai in cazul balconului, care a fost izolat si inclus in spatiul camerei mari, cu intentia initiala de a crea un bar, finalizata pana la urma cu un loc destinat relaxarii, impanzit de flori.

Dispunand de o suprafata relativ redusa pentru un spatiu de locuit, dar mare pentru o garsoniera, tanarul proprietar a generat un spatiu intim si elegant, urmand regula strictului necesar si folosindu-se foarte atent de detalii. Nu a fost uitat nici confortul ambiental, foarte bine configurat intr-o maniera ce imbina functionalitatea cu aspectul.

"In ultimul an de facultate m-am mutat aici si in timp m-am atasat foarte tare de acest loc. Tin foarte mult la tot ce este aici si, chiar daca ma voi muta, nu o voi vinde, pentru ca pastrez in ea foarte multe amintiri frumoase" - Catalin Maruta, moderator tv

O ATMOSFERA CALDA
Camera cu dubla functiune degaja o atmosfera intima si speciala. Personalitatea camerei deriva din jocul de culoare generat prin combinatii inspirate. Au fost atent gestionate si alese in tonurile cele mai potrivite culori precum galben, albastru sau brun, cu usoare tente de visiniu, in scopul precis de a da nastere formulei pline de personalitate care sa insufleteasca spatiul. Impresia puternica de caldura este intretinuta si de prezenta ferestrelor mari, care permit luminii sa patrunda din belsug.

BUCATARIA, UN SPATIU PRIMITOR
Conceptul de optimizare a spatiului bucatariei a necesitat desfiintarea debaralei si incadrarea in zona astfel rezultata a chiuvetei si a aragazului. De remarcat este cum o icoana pe lemn sfintita, un tablou sculptat in lemn, un calendar cu o conceptie inedita, tot din lemn, plus alte mici obiecte decorative, puse acolo unde trebuie, aduc un plus de caldura bucatariei.

Â

×