x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Grabiti-va sa plantati bulbii de primavara!

Grabiti-va sa plantati bulbii de primavara!

de Cornelia Constantin    |    10 Noi 2005   •   00:00
Grabiti-va sa plantati bulbii de primavara!
GRADINA TA, MEREU VERDE
Desi bulbii florilor de primavara se planteaza la inceput de octombrie, atat cat vremea se pastreaza frumoasa ii mai puteti planta si in noiembrie. Si aveti de unde alege bulbii pe care vi-i doriti! Nenumarate sortimente, care de care mai frumoase, ne incanta si ne atrag sa le cumparam.

Imaginati-va gradina dumneavoastra de primavara, grupati bulbii dupa culoare, talie si perioada de inflorire, dupa care treceti la treaba pentru ca iarna trebuie sa-i prinda in pamant. Cu siguranta stiti cum sa procedati, nu-i asa? Doar sunteti gradinari cu experienta! Insa, ca regula generala, trebuie sa aveti grija sa nu plantati bulbii la o adancime mai mare decat de doua ori inaltimea lor.

Pentru un efect decorativ deosebit, plantati bulbii grupati, insa nu foarte desi. De acum, suntem gata pentru primavara.

NOUTATI IN MAGAZINELE DE SPECIALITATE


In ultimele doua-trei saptamani, magazinele mari de specialitate din Bucuresti, dar nu numai ele, au fost invadate de crizanteme. Crizanteme ca flori taiate, dar si crizanteme plantate in ghivece. Tufele simpatice, multicolore, inalte de 30-40 cm se vand la preturi relativ mici. Ele au viata scurta, aproximativ 2 luni, dar reprezinta decorul ideal pentru balcoanele si terasele noastre in aceasta perioada.

Ganditi-va cum ar arata un colt al terasei decorat cu cateva crizanteme la ghiveci, alaturi de dovleci decupati dupa imaginatia fiecaruia si luminati pe inserat cu lumanari? Adaugati tartacute interesant colorate, cativa stiuleti de porumb si varza decorativa. Aceasta din urma reprezinta un alt punct de atractie. Cu cat temperatura scade, cu atat frunzisul verzei capata culori mai intense. Privind aranjamentul propus, veti simti ca este toamna cu adevarat.

×
Subiecte în articol: bulbii