x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Grădina luxuriantă de apă

Grădina luxuriantă de apă

02 Aug 2007   •   00:00

Designerul Claudia de Yong a conceput această grădină de apă ca o demonstraţie a faptului că intr-un climat in continuă incălzire multe plante tropicale şi subtropicale pot fi cultivate şi la noi. Grădina este luxuriantă şi se desfăşoară de jur imprejurul unui lac. Au fost utilizate ferigi (inclusiv de tip arbustiv), canna, banani şi dalii.

Designerul Claudia de Yong a conceput această grădină de apă ca o demonstraţie a faptului că intr-un climat in continuă incălzire multe plante tropicale şi subtropicale pot fi cultivate şi la noi. Grădina este luxuriantă şi se desfăşoară de jur imprejurul unui lac. Au fost utilizate ferigi (inclusiv de tip arbustiv), canna, banani şi dalii.Â

Adepta grădinii luxuriante

"Vreau să arăt că este posibil să se planteze in grădină o gamă largă de plante, inclusiv cele catalogate ca fiind tropicale şi subtropicale şi lipsite de rezistenţă la ingheţuri uşoare. Ştim cu toţii că are loc o incălzire a climei, motiv pentru care putem aduce in grădinile noastre nişte plante deosebite, aşa incăt acestea să capete un aspect luxuriant", ne spune Claudia.

Ea este căştigătoarea a cinci medalii pentru design la expoziţiile organizate de către Royal Horticultural Society din Marea Britanie, inclusiv a celei pentru merite deosebite in design de grădini. Claudia de Yong a conceput grădini private pentru clienţi prestigioşi din Anglia, dar şi din restul Europei. Pe lăngă capacităţile de creaţie, ea este şi un bun om de afaceri, avănd experienţă in vănzări, dar şi in ilustraţie de carte. Pentru că cine vrea rezultate bune lucrează cu cei mai buni, Claudia şi-a format o echipă de profesionişti, fiecare in parte avănd o experienţă deosebită pe segmentul său de interes. Fiecare detaliu este pus la punct inainte ca o grădină să fie dată in grija proprietarului.

Claudia nu face doar concepţie de grădini, face şi restilizări cu succes. Dacă nu vă mai place cum arată grădina dumneavoastră sau dacă mobilierul este prea vechi, ea poate rezolva problema.

Părerea designerului

"O grădină ar trebui să fie concepută in aşa fel incăt să asigure un loc ideal pentru odihnă, pentru ruperea de stresul cotidian; să poţi citi o carte sau doar să stai la umbră in zilele toride de vară şi să priveşti frumuseţea din jurul tău", spune Claudia. Acesta este, dacă vreţi, crezul designerului, iar succesul pe care il are in munca ei dovedeşte faptul că şi alţii il impărtăşesc.

Plante de apă vs plante terestre

Ca pentru orice grădină de apă, plantele specifice sunt foarte importante. Pe lăngă nuferi, Claudia a mai folosit multe altele, inclusiv o varietate de iris care se dezvoltă nu numai pe malul unor lacuri, ci chiar cufundată in lac, la adăncimi mici.

Intre irişii cu floare de un galben intens şi nuferii roz-lila se creează un contrast plăcut, care face legătura treptat cu florile şi culorile de pe maluri.

Interesant este cum a reuşit să combine plantele din apă cu cele de pe mal. Chiar lăngă marginea apei a plantat canna - o rudă a gladiolei, şi crini de o zi.

Daliile au fost şi ele intens utilizate, nu neapărat pentru flori, in cazul de faţă, ci pentru frunzişul aproape grena, care transformă gama coloristică a grădinii. De menţionat sunt şi ferigile arbustive, care in zona temperată sunt rare, dar pe care Claudia le foloseşte din belşug, şi bananii care te "transportă" imediat la tropice.

×
Subiecte în articol: mereu verde