Decorul rustic ne introduce într-o atmosferă desprinsă parcă din alte timpuri, iar pentru cei care vor să unească stilul tradiţional cu stilul modern, designerii de interior au sugerat această îmbinare prin folosirea în interiorul contemporan a grinzilor decorative.
Designerii de amenajări interioare au căutat mereu să surprindă prin idei avangardiste care să integreze stilul vechi în cel nou. Astfel, din dorinţa de a îmbina elemente ale stilului tradiţional într-un decor amenajat după regulile stilului contemporan, specialiştii au introdus grinzile decorative. Montarea unor grinzi aparent din lemn sau chiar din lemn masiv oferă încăperii mai mult stil şi eleganţă. Grinzile pot fi puntea între cele două stiluri, iar o locuinţă modernă cu inserţii în manieră tradiţională va aminti de casele româneşti de odinioară. Ornamentele sub formă de grinzi reproduc în cele mai mici şi fine detalii lemnul vechi finisat şi reprezintă o soluţie modernă, economică şi comodă de amenajare interioară. Acestea pot îmbrăca grinzile existente, dar inestetice sau pur şi simplu pot decora spaţiile de locuit, creând căldură şi ambianţa rustică. De asemenea, "lemnul" poate fi învechit, la cererea clientului, imitând perfect trecerea anilor. Aceste produse sunt uşor de fixat pe o suprafaţă plană şi nu necesită o îngrijire specială. "Produsele noastre sunt fabricate din 75% răşini poliesterice, 20% fibră de sticlă şi 5% pudră din piatră naturală, amestec ce duce la o reproducere perfectă a diferitelor materiale", susţin reprezentanţii AG Profile. Poţi folosi grinzile ornamentale şi pentru a masca ţevile sau cablurile dintr-o încăpere, întrucât interiorul lor este gol. De asemenea, folosind aceste elemente ce imită structura aparentă a unei mansarde cu grinzi şi stâlpi din materiale uşoare şi rezistente, poţi economisi bugetul.
NATURA ÎN CASA TA
Dacă vei alege grinzi din lemn masiv este bine să aplici o soluţie cu substanţe insecticide şi acaricide pentru protecţia lemnului. Grinzile şi bârnele din lemn se integrează perfect într-un decor amenajat în totalitate în mod rustic. Cum rolul principal în decorul tradiţional îi revine lemnului, nu ezita să îl foloseşti la realizarea pieselor de mobilier într-un design contemporan. "Majoritatea oamenilor asociază conceptul de rustic cu ideea de cabană din lemn sau de casă ţărănească, însă ca stil decorativ, el poate fi aplicat tot la fel de bine şi pentru amenajarea interioarelor moderne", spun reprezentanţii AG Profile.
De asemenea, poţi folosi materiale din fibră naturală (in, bumbac) şi o paletă de culori în nuanţe de pământ (ocru, bej) sau alte nuanţe care transmit ideea de natură. În privinţa corpurilor de iluminat, cele mai indicate pentru o astfel de amenajare sunt lampadarele şi candelabrele din fier forjat cu multe braţe sau abajururile din bumbac şi tălpi din oţel.
MONTEAZĂ GRINZILE SINGUR
Simple şi economice, grinzile decorative sunt şi extrem de uşor de aplicat. Astfel, dacă eşti interesat să achiziţionezi grinzi decorative pentru locuinţa ta, îţi putem oferi câteva sfaturi pentru a le amplasa chiar tu. În primul rând, grinda se va debita cu un ferăstrău cu pânză fină, apoi se va întinde un strat de adeziv pe partea posterioară a grinzii. De regulă, un cartuş de adeziv universal ajunge pentru aproximativ zece grinzi. Este important ca grinzile să fie sprijinite pe lungime mai multe ore. La final se vor ataşa consolele, iar zonele de îmbinare se pot chitui.
DEFINEŞTEŢI STILUL
Profilul grinzilor poate avea formă pătrată, octogonală sau rotundă. Cele pătrate sau cele octogonale, care au muchii mai mult sau mai puţin ascuţite, se pot îmbrăca într-o structură curbată de lemn pe care să avem câte un suport cu plante agăţătoare. Sau am putea foarte bine să îmbrăcăm grinzile în oglindă, pentru a oferi iluzia de mai mult spaţiu.
Preţurile unitare cu TVA oferite de SC AG PROFILE SRL sunt:
· grindă de 20x12x280 cm - 1 buc. costă 212 lei.
· grinda de 14x20x280 cm - 1 buc. costă 225 lei
Dimensiunile sunt variabile, fiind realizate la cererea clientului.
Principalele caracteristice ale grinzilor decorative sunt: precizie dimensională, culoarea şi forma imită foarte bine materialul natural, canalul interior poate masca ţevi, cabluri etc., nu încarcă cu greutăţi mari structurile pe care sunt montate, au o stabilitate dimensională în timp şi se montează uşor.
Citește pe Antena3.ro