x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Hota - Ce trebuie sa stii cand o cumperi

Hota - Ce trebuie sa stii cand o cumperi

24 Noi 2005   •   00:00

Atentie la febra cumparaturilor!


editorial de ADELA PARVU
Aproape constant, de catva timp incoace, inaintea Craciunului exista o adevarata febra a cumparaturilor. Si cand vine vorba de case, femeile vor sa aiba acum tot ceea ce nu au reusit sa cumpere peste an, incepand de la masina de spalat si pana la perdelele ultima moda, iar barbatii, de la tamplaria PVC pana la cel mai recent tip de DVD. Iar cei care au avut norocul sa inceapa constructia sau amenajarea propriei case vor neaparat sa o finalizeze acum! Inaintea Sarbatorilor!

Lumea devine mai agitata, mai nervoasa, comentarile sunt din ce in ce mai aprinse. Nu m-ar mira ca spotul publicitar cu "dincolo era mai ieftin" sa fie acum mult mai actual decat la lansarea lui. E ca si cum o data cu sfarsitul anului s-ar sfarsi ofertele, ideile arhitectilor, electrocasnicele din stocuri si mobila din import sau pe comanda.

Dar senzatia cu finalul finalului provoaca inceperea certurilor din familii. Banii nu mai ajung, grevele continua si uite asa fiecare spera sa mai faca rost de "buget" pentru interminabila lista "absolut necesara" inainte de Sarbatori.

Recunosc faptul ca de multe ori m-am lasat cuprinsa de acest val si, femeie fiind, am reactionat isteric. Mi-am refacut "prioritatile" amanate ani de-a randul si ii reprosam jumatatii mele incompetenta de-a nu fi alaturi de mine in modernizarea traiului de zi cu zi. Acum am ajuns sa zambesc cand imi aud vecinii cuprinsi de acelasi cliseu matrimonial. Si ma amuza pentru ca am ajuns la concluzia ca, daca ani de-a randul m-am descurcat si fara veioza preferata, covorasul colorat sau aspiratorul mic si lacom cu design avangardist, voi putea si de acum incolo. Ma amuza pentru ca sunt mai detasata de ofertele promotionale, care cu siguranta vor revenii si la anu’, cel putin inainte de Pasti. Ma amuza pentru ca decembrie e pana la urma o luna calendaristica, asa cum este si ianuarie, februarie, martie etc. si nu vad de ce ar trebui sa ma enervez ca nu am avut suficienti bani sau timp sa cumpar totul pentru casa.

Va sfatuiesc si pe voi sa fiti mai cumpatati, sa va calculati in tihna bugetul disponibil pentru mici ori mari investitii si, inainte sa cumparati ceva, informati-va. Nu va lasati cuprinsi de febra cumparaturilor, pentru ca remediu nu exista. Altfel va veti trezi cu obiecte achizitionate care nu va erau obligatoriu necesare sau care nu se potrivesc stilului vostru de viata.

×