x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Hoya, un dar deosebit de Ziua indragostitilor

Hoya, un dar deosebit de Ziua indragostitilor

de Cornelia Constantin    |    08 Feb 2007   •   00:00
Hoya, un dar deosebit de Ziua indragostitilor

Va ganditi ca in numai cateva zile va fi Valentine’s Day si nu stiti ce cadou sa-i faceti iubitei? Iata o sugestie: daca partenera agreeaza florile, puteti sa-i cumparati o Hoya: frunzele sunt ca niste inimi pereche, iar florile - foarte delicate Avem o sugestie ce poate sa va scoata din incurcatura. Daca stiti ca ii plac florile, atunci Hoya este numai buna. Chiar daca este o persoana ocupata, chiar daca nu se pricepe in mod deosebit la ingrijirea florilor si chiar daca nu aveti conditii de sera acasa.

BINE DE STIUT

Hoya kerrii este folosita frecvent ca si cadou in zile speciale datorita frunzelor sale cu aspect evident de inima si a dispunerii lor sub forma de pereche. Desi n-o sa va vina sa credeti, aceasta planta face si flori stelate alb-rozalii, foarte delicate, insa numai dupa cativa ani de vegetatie. O puteti tine cateva zile in casa pentru decor, dupa care e bine s-o mutati intr-o camera neincalzita, intr-un hol luminat sau intr-un balcon inchis. Pe perioada de iarna planta se afla intr-un repaus relativ, urmand ca atunci cand temperaturile vor creste sa intre in vegetatie. Insa aceasta varietate creste putin si asteptarea poate fi descurajanta. Pentru a stimula cresterea, transplantati Hoya intr-un ghiveci putin mai mare decat cel initial. Indepartati orice suport de fixare sau elemente de decor cu care ati cumparat planta. Dupa ce i-ati gasit un loc potrivit, este recomandat sa n-o mai mutati. Hoyei ii place lumina indirecta, udarea moderata (daca o udati prea mult planta moare), ghivecele nu prea mari - atat cat sa stea comod coletul cu radacini, pamantul bine drenat si nu necesita ingrasaminte. In functie de conditiile de mediu, florile pot sa apara din al doilea sau al treilea an de vegetatie, dar va asigur ca asteptarea merita. Dupa ce mai creste, puteti s-o inmultiti prin tronsoane de tulpina sau chiar din frunza. Evitati sa stropiti planta cu apa cand este inflorita.

Planta este accesibila datorita pretului (aproximativ 20 RON), insa n-o puteti cumpara decat din magazinele mari cu o oferta mai variata sau de la targurile care se organizeaza special pentru Ziua indragostitilor. Cu aceasta ocazie planta se vinde in vase decorative sau transparente, insa umplute cu pamant decorativ. Uneori se aplica pe suprafata frunzelor inimioare din plastic. Indepartati-le in scurt timp

×
Subiecte în articol: planta