x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Icoana care apără familia de necazuri. Se așează deasupra ușii de la intrarea în casă

Icoana care apără familia de necazuri. Se așează deasupra ușii de la intrarea în casă

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2023   •   23:15
Icoana care apără familia de necazuri. Se așează deasupra ușii de la intrarea în casă
Sursa foto: antena1.ro

Credincioșii ortodocși au credința că icoanele ne apără de rele, ne ajută să fim sănătoși, ne ocrotesc familia și locuința, aduc prosperitate și bună înțelegere. Astfel că nu trebuie să lipsească din nicio casă.

Ce icoană se pune la intrarea în casă, deasupra ușii. Apără întreaga familie de necazuri

Mai ales bunicii noștri credeau că icoanele trebuie așezate în anumite locuri din casă. Și astăzi, proaspetele mămici pun icoane la pătuțul bebelușului ori în camera acestuia. Altele pot fi așezate la ușa de la intrare, în camera de zi, în dormitoare. 

Cu toții am văzut, mai ales la bunici, icoaje așezate deasupra ușilor de la intrare. Ei bine, acest lucru nu este întâmplător, căci au o semnificație aparte. Există icoane diferite, pe care trebuie să le așezi în locurile potrivite, atât deasupra ușii, cât și în dormitor sau camera e zi. Dar, există și icoane pe care poți să le așezi oriunde dorești.

Icoanele sunt ocrotitoare ale oamenilor și familiei. Proaspetele mămici obișnuiesc să pună icoane în pătuțul bebelușului, sau în camera acestuia. De asemenea, alte icoane se pun în dormitoare sau camera de zi. 

Totodată, în funcție de rugăciuni, este bine să existe trei tipuri de icoane în casă. Una cu Mântuitorul Isus Hristos, alta cu Maica Domnului - iar aeasta este bine să fie așezată în dormitor sau în camera de zi, și o icoană cu Sfânta Treime. Aceasta din urmă protejează toată casa de necazuri și este bine să fie așezată deasupra ușii de la intrare. 

De asemenea, o altă icoană importantă este cea a Maicii Domnului, la care îți spui rugăciunea zilnic. Cel mai recomandat este ca această icoană să fie așezată în dormitor sau camera de zi, potrivit spynews.ro.

Însă este bine ca icoanele să fie sfințite la biserică. 

 

×
Subiecte în articol: icoana uşa familie necazuri