x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Idei de mărţişor

Idei de mărţişor

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    05 Mar 2009   •   00:00

Multe motive de bucurie ne aduce luna martie... Exprimarea recunoştinţei şi a aprecierii faţă de sexul frumos (trebuie să fie fără doar şi poate un astfel de motiv), începutul primăverii calendaristice (la 21 martie, o dată cu echinocţiul de primăvară), mărţişoarele legate cu şnur alb şi roşu ca simboluri aducătoare de noroc şi bunăstare, ghioceii şi florile de primăvară, mirosul de primăvară. 



Starea cea mai resimţită de noi toţi zilele acestea este aceea de celebrare a mamei, iubitei, soţiei, surorii, colegei de la muncă, a rudelor reprezentante ale sexului frumos. Mărţişorul este cuvânt de ordine şi nu se dau în lături de la a-l oferi nici femeile. Ba dimpotrivă, am spune! Este tot mai răspândită această practică chiar şi în rândul nostru. Zilele astea, în timpul liber, ne găseşti cel mai adesea agitându-ne prin magazine, cot la cot cu bărbaţii, în căutarea de cadouri de mărţişor pentru dragele din preajma noastră!

După cum, dintre toate cadourile din lume, femeile au o slăbiciune pentru cele din suita accesoriilor, a obiectelor funcţionale sau decorative pentru casă, noi v-am oferit câteva idei de acest gen. Rubrica noastră de cumpărături este plină cu produse care pot fi făcute cadou de mărţişor, obiecte de care fericita viitoare posesoare a lor îşi va aminti cu siguranţă multă vreme de acum încolo.

Ideile pentru casă vă aduc în prim-plan povestea unei case de bijuterii celebre, a celui care a fost numit sculptor al luminii, René Lalique. În portofoliul său, de anul acesta, prezentat de curând în cadrul Târgului Maison and Objet de la Paris, este inclusă şi o colecţie de obiecte decorative pentru amenajări de lux, despre care aflaţi mai multe în paginile noastre.

Altă poveste pe care o oferim cadou cititoarelor noastre este aceea a celebrei arhitecte Zaha Hadid. Singura femeie-arhitect care a obţinut până la acest moment Premiul Pritzker, distincţie majoră pentru acest domeniu, multe dintre referirile făcute la el numindu-l echivalentul pentru arhitectură al Nobelului.

Şi poate că vă interesează să ştiţi, doamnele noastre, că şi copacii pot "să poarte" podoabe! O colecţie interesantă de mărgele, da, aţi auzit bine, "mărgele pentru copaci", aparţinând artistei franceze Céline Turpin, a fost prezentată în luna ianuarie la Târgul Maison and Objet de la Paris.

×
Subiecte în articol: editorial