x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Idei originale pentru gradina

Idei originale pentru gradina

08 Sep 2005   •   00:00
Idei originale pentru gradina
GRADINA TA, MEREU VERDE
Aceasta casa v-a fost partial dezvaluita in nr. 26 al suplimentului nostru, de la data de joi, 25 august. Va spuneam atunci ca nu ne ajung cu siguranta nici cele trei pagini pentru a surprinde lucrurile speciale pe care le-am descoperit. Asa s-a si intamplat, nu am reusit decat sa conturam in linii mari interiorul, astfel ca revenim acum pentru ca merita prezentate unele lucruri inedite pe care le-am aflat in imprejurimile casei.

Nu ai zice ca acest spatiu minunat acum a fost la inceput un lan de ciulini, balarii si gunoaie. Totul in jur apare ca un mixaj intre nuante, forme, obiecte, decoratiuni si plante in proportii si maniere care dau spatiului o identitate aparte. Pe terasa intalnesti materiale din cele mai diferite: ai un soi de teracota pe jos (achizitionata tocmai de la o fabrica din Sighisoara si destinata exportului), lemn de mai multe feluri, putin fier forjat, ceramica pe stilul celei de Cucuteni, toate insa alese in acelasi spirit, acela de natural.

Te-ai fi gandit ca asocierea in acelasi spatiu a unui mobilier pentru terasa din impletitura de lemn cu mobilier antichizat poate da bine? Sau ca poti pune alaturi de vase din ceramica in stilul Cucuteni, decoratiuni din lut specifice artei africane?

Si va mai spunem un secret, la Avrig se fac niste mese senzationale din lemn. O astfel de masa (foto pag. 29, sus), este asezata pe terasa si gata sa primeasca in jurul ei pana la 14 persoane.

Pentru ca are foarte multi prieteni care adora sa vina la ea, Monica a trebuit sa inventeze chiar spatii de stat sau de luat masa (gateste foarte bine!). Astfel a aparut o bancheta construita din pamant si acoperita cu perne mari, imbietoare, colorate diferit.

DECORATIUNI IN SPATIUL VERDE
Pe acelasi plan cu ingenioasa bancheta se desfasoara tentant o piscina cu marginile rotunjite si imbracate in placi ceramice maruntele si frumos colorate, inspirate din realizarile lui Gaudi. Un fost pat, lipsit de salteaua sa, sta acum pictat frumos pe marginea piscinei, pe post de "loc de luat plaja". Alaturi, o masa si scaune forjate dintr-un aliaj de aluminiu si plumb. Egrete din bronz, care parca prea mult au zabovit la soare, stau de veghe pe marginea piscinei. Verdeata multa in jur si, plantate intr-o ordine mai mult aleatoare, o multime de plante si de flori. Elemente care par sa nu aiba alaturi nici o noima s-au combinat perfect si au creat o priveliste minunata si un cadru numai bun de exploatat. Si meritul este tot numai al proprietarilor!
×