x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Imagini fractale pentru decorarea pereTilor

Imagini fractale pentru decorarea pereTilor

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    19 Ian 2006   •   00:00
Imagini fractale pentru decorarea pereTilor
AFLÃ... CE E NOU
Ce-ati zice daca ati impodobi peretii cu imagini fractale? Lucrarile de inspiratie fractala, mai nou descoperite la noi, ca modalitate de decorare, pot fi o solutie pentru interioarele decorate minimalist sau eclectic ori pentru decorarea birourilor.
Fractalii sunt toate acele forme ciudate care umplu spatiul, forme pe care matematicienii le-au abandonat la un moment dat pentru ca erau dezarmant de complexe si nu li se dadea de cap.

Unii dintre matematicieni ar fi surprinsi daca ar sti ca tocmai acele forme considerate de ei aberante, dizgratioase sau chiar dezgustatoare i-au facut cunoscuti. Fractalii se afla peste tot in jurul nostru, luand forma unui lant muntos, unduirea liniei de tarm sau a dunelor de nisip. Insasi natura este o galerie inestimabila de astfel de configuratii!

Ca si formatiunile noroase, focurile licurind sau valurile seismice, unii fractali sufera schimbari continue, in timp ce altii, cum ar fi copacii sau sistemul vascular omenesc, retin structura pe care au capatat-o in evolutia lor. Arta fractala se foloseste de seturi de fractali transpusi grafic pentru a crea imagini spectaculoase, care surprind prin aspectul formelor si al paletei coloristice. O interesanta colectie de lucrari de inspiratie fractala, colectie care se imbogateste periodic, este expusa pe site-ul www.fractart.ro.

Buddha, tablou din galeria FractArt, categoria 3D. Poate fi vizualizat pe adresa www.fractart.ro

Mobilier din carton


Cartonul, un material uzual folosit pentru ambalaje, a fost ales ca materie prima pentru producerea de mic mobilier si decoratiuni de interior de un studio de arhitectura din Italia. Sursa continua de inspiratie pentru ingeniosii arhitecti, despre carton, un material reciclabil si aparent fragil, aflam din lucrarile lor ca poate lua forme interesante si, ceea ce este important, ca obiectele obtinute sunt utilizabile. In ciuda aparentei fragile, cartonul alveolar este un material robust ale carui caracteristici structurale il fac rezistent la compresiune, putand sa suporte presiuni de pana la 400.000 N/mp. Acestea fiind spuse, va urez sedere placuta si fara grija, daca aveti ocazia sa luati loc pe un scaun din carton alveolar! Mai multe obiecte din carton alveolar puteti vedea pe site-ul www.a4adesign.it.

×