x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Inovaţii remarcabile destinate celor care cultivă legume

Inovaţii remarcabile destinate celor care cultivă legume

de Adela Parvu    |    29 Aug 2009   •   00:00
Inovaţii remarcabile destinate celor care cultivă legume
Sursa foto: /Floragard

Agricultura este şi va fi de mare importanţă pentru oameni, deoarece cu ajutorul acestei ramuri a economiei este asigurat necesarul de hrană. Un necesar care creşte pe măsură ce populaţia este în explozie demografică. Criza financiară a tras atenţia nu numai asupra banilor, ci şi asupra modului în care sunt exploatate resursele.



Orice parcelă de pământ trebuie judicios folosită, fiecare plantă bine îngrijită, fiecare rest bine cantărit. Agricultura s-a schimbat ca tehnologie şi ca mod de abordare. Practic se poate spune că fără ţărani cei de la oraş nu ar putea trăi, iar cei de la ţară fără oamenii de la oraş nu ar putea cultiva şi avea randament în munca lor. Fiecare se susţine reciproc. De aceea, cine nu vede întregul, cine nu vede faptul că toţi şi toate se înlănţuiesc şi se condiţionează au cu siguranţă puncte de vedere greşite.

INVESTIŢIA ÎN CALITATE
Dar specialiştii germani de la Floragard au înţeles acest lucru, iar produsele lor destinate agriculturii, fie ea practicată la scară mică sau mare, vin în întâmpinarea muncii ţăranilor, dar ţin cont de mediu şi de calitatea produselor agricole rezultate. De la soluţii de fertilizare, la soluri, la tratamente fitosanitare, cei de la Floragrad inovează constant pentru obţinerea celor mai bune soluţii la problemele agricultorilor.

Spre exemplu, Flora Protect este un produs lansat în 2009 care reduce infestarea produsă de dăunători, precum tânţarii (musculiţele) ciupercilor. După ani lungi de cercetare şi de progresie a bolii, Floragrad a dezvoltat un nou tip de substrat, de pământ, menit a proteja bio-culturile, cum ar fi cele de plante aromatice, nelipsite din bucătărie, indiferent de climă şi cultură. Aceşti dăunători atacă rădăcina, loc din care se hrănesc larvele, dar cu noua soluţie problema este rezolvată. Cu atât mai mult cu cât pesticidele convenţionale sunt interzise în culturile de plante aromatice.

AGENT DE UMECTARE A SUBSTRATULUI
Poate că pentru unii sună pretenţios expresia tratament fitosanitar, dar aşa cum există tratamente pentru oameni şi animale, la fel există şi cele destinate plantelor. Până la urmă, şi ele trebuie considerate ceea ce sunt, adică forme de viaţă. Iar ca orice fel de manifestări ale vieţii, şi ele pot fi atinse de boli sau de dăunători, deci trebuie îngrijite. Bolile şi dăunătorii diferă în funcţie de speciile de plante, de zona climaterică, dar şi de tipul de sol.

Spre exemplu, un sol prea uscat şi nisipos poate fi udat degeaba, pentru că nu reţine apa. Dar chiar şi pentru astfel de probleme sunt soluţii. Cei de la Floragard şi-au îmbunătăţit produsul "instant" - agentul de umectare creat în urmă cu 30 de ani. Acum, noul produs denumit "Flora-Instant Plus", cu o formulă îmbunătăţită semnificativ, face ca de la prima udare cu apă, substratul să se prezinte excelent sub caracteristicele privind absorbţia de umiditate. Chiar şi pentru culturi deshidratare de mai mult timp - Flora-Instant Plus poate îmbunătăţi absorbţia apei şi asigură distribuţia apei în substrat.

În plus, previne formarea de zone uscate şi astfel culturile dau randament pentru mai mult timp. Flora-Instant Plus este potrivit pentru toate sistemele de irigare.

×
Subiecte în articol: mereu verde