x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum asiguri o bună funcționare a instalațiilor din baie?

Cum asiguri o bună funcționare a instalațiilor din baie?

17 Ian 2023   •   16:10
Cum asiguri o bună funcționare a instalațiilor din baie?

Proiectarea profesionistă a instalațiilor sanitare este esențială pentru o baie perfect operațională și sigură. Produsele de calitate montate în fază incipientă înlătură foarte mult riscul de deteriorare al materialelor folosite, a obiectelor și a mobilierului specifice unei băi. Elimini în acest fel eventualele inundații sau alte accidente ce pot afecta negativ și iremediabil dotările sau obiectele ce țin de amenajarea întregii camere.

Ce elemente obligatorii fac un sistem sanitar să fie eficient?

După ce ai stabilit scopul în care va fi utilizată baia - poate fi un spațiu de serviciu ori ceva mai complex precum un sanctuar în stil spa - vei trece la configurarea încăperii. Măsurătorile trebuie făcute cu atenție deoarece există posibilitatea de a interfera cu armonia designului final și al obiectelor sanitare ce vor fi integrate. Când vrei să faci o lucrare mai complexă și mai amplă te ajută foarte mult site-urile de specialitate, showroom-urile sau chiar părerea unui constructor profesionist. Se recomandă ca instalarea să se plieze pe amplasarea inițială a țevilor pentru a nu fi nevoie de modificări suplimentare care se dovedesc de multe ori costisitoare și greu de realizat.

De ce ai nevoie pentru a asigura o funcționare optimă a obiectelor sanitare?

Echipamentele de calitate, realizate din materiale durabile sunt o necesitate pentru că umezeala și apa sunt o constantă în acest tip de încăpere. Un cost mai ridicat este o garanție a faptului că ați achiziționat un produs de calitate și rezistent. Chiar dacă există o gură de aerisire, implementarea unui sistem de ventilație eficient este imperios necesar, iar dispozitivele de drenaj al apei precum sifonul de pardoseală sau rigola de duș nu pot lipsi când amenajezi o baie.

Sifonul de pardoseală colectează surplusul de apă și o menține la un nivel constant când faci duș, direcționând-o către sistemul colector de instalație comun. De asemenea, are rolul de a înlătura mirosurile neplăcute cauzate de gazele ce rezultă din descompunerea diverselor reziduuri prin crearea unui așa-numit ‘’dop’’ de apă. Același principiu este folosit și la montarea țevii în formă de ‘’u’’ a chiuvetei, unde apa colectată în acea zonă oprește toate mirosurile ce provin de la conducte.

Rigola de duș se împarte în două tipuri în funcție de localizare: verticale sau orizontale și sunt utilizate pentru dușurile moderne, mai ales de tip walk-in. Măsurarea debitului de apă este un pas crucial în alegerea echipamentului sanitar corespunzător. Prin această procedură te asiguri că acesta va face față volumului de apă prezent în mod frecvent și că scurgerea nu se va înfunda. Realizată din mai multe materiale și dimensiuni este un produs elegant și subtil care se integrează în orice tip de spațiu. Va fi instalată întotdeauna înainte de realizarea pardoselii și va fi conectată corect la hidroizolație.

Care sunt avantajele montării unor instalații corespunzătoare?

Partea superioară a sifonului de pardoseală sau grilajul din oțel inoxidabil are rolul de a opri acumularea mizeriei și a reziduurilor pentru a nu risca înfundarea sa. Va menține încăperea curată, fără mirosuri neplăcute, iar podeaua va fi mereu uscată și sigură evitându-se riscul de accidentări. Este utilă în locurile mici și are un preț accesibil.

            Atunci când montezi o rigolă de duș beneficiezi de mai multe avantaje. Din punct de vedere estetic nu afectează designul băii deoarece nu iese foarte mult în evidență. Mai mult, este compatibilă cu încălzirea în pardoseală, cu orice tip de perete și în cazul băilor cu înălțimi mici ale șapei. Este disponibilă în dimensiuni variate și adecvată în cazul unor spații mai mari, fiind ușor de instalat.

Componentele durabile, de calitate și aspectul estetic a dispozitivelor sanitare trebuie să fie criteriile principale în alegerea ta când vrei să îți amenajezi baia. Toate îți vor oferi fără îndoială confort, stabilitate și un mediu sigur pentru tine și familia ta!

 

×