x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Interior de locuinţă modernă într-un context tradiţional

Interior de locuinţă modernă într-un context tradiţional

de Georgiana Teodorescu    |    09 Oct 2008   •   00:00

Amenajarea propusă într-un sat din Ţara Făgăraşului se desfăşoară în spaţiul generos al unei mansarde aflate în folosinţa unui cuplu de tineri.



Amenajarea propusă într-un sat din Ţara Făgăraşului se desfăşoară în spaţiul generos al unei mansarde aflate în folosinţa unui cuplu de tineri.
Suprafaţa totală a mansardei este de 83,45 mp dintre care 14,40 mp în dormitorul tinerilor care o locuiesc, 29,20 mp sunt rezervaţi camerei de zi şi relaxare, iar bucătăria cu locul de luat masa – de 18,30 mp.


Detalierea spaţiilor

Dormitorul matrimonial beneficiază de un dressing deosebit de încăpător. Livingul a fost organizat într-un spirit minimalist, astfel încât să nu fie "încărcat" cu prea mult mobilier sau accesorii. Deoarece în living se regăsesc zone placate cu lemn de culoare foarte închisă, s-a considerat necesară introducerea materialelor cu suprafeţe foarte lucioase, pentru amplificarea spaţiului şi a luminii. Iluminarea indirectă şi folosirea placărilor de oglinzi în dormitor dă o notă de mister spaţiului, amplificându-l în acelaşi timp.
Bucătăria se bucură de o suprafaţă desfăşurată considerabilă, devenind dintr-un spaţiu pur funcţional un loc care te imbie să experminentezi şi în care să petreci mai mult timp. Panta acoperişului placată cu scândură se continuă cu peretele exterior, îmbrăcând camera într-un înveliş cald ce integrează mobilierul negru cu accente de roşu aprins. Panta acoperişului este subliniată de o linie luminoasă de neoane îmbrăcată în sticlă sablată.


Proiect realizat de Concept Studio, conductor arhitect Simina Dimceaşi conductor arhitect Ştefănescu Răzvan


Către arhitecţi
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de interior