x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Jucăriile interactive – de nelipsit pentru copii inteligenți și echilibrați

Jucăriile interactive – de nelipsit pentru copii inteligenți și echilibrați

05 Iul 2022   •   12:50
Jucăriile interactive – de nelipsit pentru copii inteligenți și echilibrați

Ce sunt jucăriile interactive?

Jucăriile interactive pentru bebeluși sunt doar o sursă de zgomot? Atunci când devenim părinți, totul pare nou și înspăimântător, cu atât mai mult cu cât suntem la primul copil și nu avem cine știe ce experiență în îngrijirea copiilor. Deși volumul de muncă este destul de mare, iar o pauză de la a fi părinte nu se poate lua niciodată, adevărul e că meseria de părinte este cea care aduce cele mai multe mulțumiri din lume.

Toate momentele acelea de ”prima dată când...” sunt neprețuite și atunci când unul dintre acestea se întâmplă, te face să uiți de toate nopțile nedormite, de toate supărările și de toată oboseala.

Citisem undeva că tot ceea ce trebuie să facă un părinte este să țină copilul în viață. Noi nu suntem de acord cu această remarcă, pentru că, la urma urmei, viitorul copilului stă în mâinile tale: modul în care gândește, obiceiurile pe care le deprinde, în ce măsură își folosește logica și resursele, tot. Tocmai despre acest lucru dorim să vă vorbim astăzi, despre importanța jucăriilor interactive în viitorul copilului. Citește în continuare de ce jucăriile interactive sunt de nelipsit pentru a crește copii inteligenți și echilibrați!

Jucăriile interactive sunt acele jucării care îi oferă copilului o misiune de realizat. Fie că vorbim despre clasicul cub cu forme tăiate în care bebelușul trebuie să potrivească formele care intră în găurile aferente, fie că vorbim despre o minge cu lumini care să ajute la îmbunătățirea vederii și a concentrării, fie că vorbim despre un microfon de karaoke sau un ursuleț de pluș care spune povești, toate acestea sunt jucării interactive.

Practic, orice jucărie care aduce interacțiune între ea și copilul vostru este o jucărie interactivă.

Pentru ce vârste sunt potrivite jucăriile interactive?

Jucăriile interactive nu au, practic o vârstă de la care să poată fi utilizate, ori o vârstă la care să nu mai poată fi utilizate. Ele sunt, totuși, împărțite pe categorii de vârstă, pentru a face mai ușoară selecția de către părinți, dar și pentru respectarea unor măsuri de precauție.

Spre exemplu, unui bebeluș de câteva luni nu îi veți putea oferi un set de mașini de curse care, deși este în mod clar o jucărie interactivă, nu va fi potrivită pentru copil sub 3 ani din motive de siguranță. Un astfel de set conține piese mici, cum ar fi roțile de la mașinuțe, pe care bebelușul le-ar putea înghiți.

Cu toate acestea, în afară de delimitările legate de vârstă, cerul este limita. Dacă vă chinuiți puțin veți găsi jucării interactive și pentru adulți, cum ar fi jocurile chestionare, unde vi se adresează întrebări, iar voi trebuie să răspundeți.

 

Care este cea mai potrivită jucărie interactivă pentru copilul meu?

 

Atunci când doriți să achiziționați o jucărie interactivă pentru copii, trebuie să aveți în vedere mai mulți factori. Nu există o jucărie interactivă universal valabilă, care să îi învețe pe copii tot sau care să îi ajute în orice situație.

 

Din acest motiv, este important să aveți în vedere următoarele aspecte:

 

-dacă copilului îi este frică să doarmă singur, ați putea încerca să îi cumpărați un ursuleț care spune povești de noapte bună sau o jucărie cu lumină difuză. Copiilor care le este frică să doarmă singuri le va fi frică și de întuneric, motiv pentru care, dacă optați pentru o jucărie interactivă care să lumineze și să spună povești în același timp, veți avea de două ori mai bune rezultate.

 

-dacă copilul este timid și nu dorește să vorbească în public, ați putea încerca să îi cumpărați o jucărie care îl stimulează să comunice. Jucăriile de acest fel sunt acelea care pun întrebări și așteaptă răspunsuri, pentru că aceste jucării obișnuiesc să încurajeze copilul la fiecare răspuns, acest lucru crescându-i stima de sine și încrederea de a comunica.

 

-dacă bebelușul trebuie să învețe anumite lucururi, cum ar fi culorile, puteți găsi cărticele interactive, care să îl învețe culorile, numerele, animalele și câte și mai câte.

 

Pe Kidiko.ro, magazinul nostru preferat pentru copii de toate vârstele, veți găsi idei excelente, originale, de jucării interactive pentru copii. De asemenea, am observat pe acest site și o gamă largă de cărucioare ieftine pentru copii care provin de la mărci premium calitative. Aruncă și tu o privire pe acest site!

×