x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Lanţ de siguranţă electronic

Lanţ de siguranţă electronic

10 Noi 2007   •   00:00

Mai ţineţi minte lanţurile de siguranţă de la uşile de intrare in locuinţe? Multe au dispărut pentru că la noile modele de uşi metalice aceste accesorii nu mai există.

Mai ţineţi minte lanţurile de siguranţă de la uşile de intrare in locuinţe? Multe au dispărut pentru că la noile modele de uşi metalice aceste accesorii nu mai există. Dar iată că tot ceea ce este considerat invechit de către unii, e motiv de inovaţie pentru alţii. In acest caz este vorba de o firmă germană care produce lanţuri de siguranţă mai sofisticate. Acestea sunt o imbinare a vechii soluţii mecanice cu tehnologia electronică de azi a sistemelor de protecţie a caselor. Este un produs destinat in principal clienţilor care mai cred in valoarea şi durabilitatea lucrurilor mecanice, un produs destinat totodată şi celor impătimiţi de electronică. Impacă ambele tabere de clienţi şi pe asta au şi mizat producătorii germani de la Schutzschild.

Cum funcţionează?

Ca şi vechiul lanţ, noul produs denumit "Doorguard" (Paza uşii) este format din două unităţi, care se montează astfel incăt să impiedice intrarea eventualilor hoţi. Dar faţă de sistemul vechi, acesta, graţie componentelor electronice, nu poate fi inlăturat decăt de proprietar printr-o comandă de deblocare. Lanţul este practic un cablu gros de oţel, care este foarte greu de tăiat, iar atingerea lui sau forţarea uşii declanşează o alarmă sonoră foarte stridentă, care poate alerta vecinii. Dacă se optează pentru integrarea acestor produse in sistemul general de securitate al casei, ele pot emite şi atenţionări pe telefonul fix sau pe telefonul mobil, după alegere, către instituţii sau persoane.

Dar pe lăngă uşile de intrare, "Doorguard" se poate folosi cu succes şi la ferestre, precum şi la uşile de depozite, la case de vacanţă şi chiar ambarcaţiuni.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv