x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Legumele ajung şi ele la expoziţie

Legumele ajung şi ele la expoziţie

29 Sep 2007   •   00:00

Aţi crezut că numai florile merg la expoziţie? Ei bine, nu. Şi legumele.

Aţi crezut că numai florile merg la expoziţie? Ei bine, nu. Şi legumele. Cu atăt mai mult cu căt sunt impresionante prin soi, gust şi prin felul in care producătorii le prezintă vizitatorilor

Sfărşitul verii sau inceputul toamnei este nu numai momentul recoltării, ci şi cel al expoziţiilor cu legume. Britanicii, de exemplu, in plină vară organizează mai multe expoziţii. Iniţial, acestea erau dedicate florilor şi amenajărilor de grădini. De căţiva ani incoace se organizează şi expoziţii de legume cu un real succes. In această vară, căştigătorul medaliei de aur a fost producătorul Medwyn’s.

Soiuri noi

Iată care au fost propunerile acestuia: soiul de vinete Baby Bell, cu formă compactă şi gust deosebit, fasolea albă White Apollo, care devine din ce in ce mai populară, sfecla roşie Red Arrow şi Bikores, premiate pentru calitate, soiurile de varză Ramco şi Globemaster, care ajung la dimensiuni impresionante... şi enumerarea ar putea continua.

Acelaşi producător care a uimit vizitatorii expoziţiilor mai comercializează nenumărate soiuri de ardei, inclusiv ardei iute şi capia, morcovi, castraveţi, dovlecei, ceapă, tomate, cartofi etc. De asemenea, vinde seminţe diverse printr-un magazin online.

Secretul

Care este secretul atător reuşite? Selecţia atentă a seminţelor, lucrul permanent pentru imbunătăţirea soiurilor şi ingrijirea atentă a plantelor pănă la maturitate (inclusiv soluri adecvate, tratamente naturale).

Medwyn Williams mărturiseşte fără rezerve că nu reuşeşte să obţină de fiecare dată legume excepţionale. Numai că eşecurile il fac să persevereze, şi in final reuşeşte ce şi-a propus.

In prezent, el este preşedinte sau membru al mai multor asociaţii profesionale ale producătorilor de legume.

Sfat

De reţinut este faptul că Medwyn este adeptul culturilor organice, de calitate, şi incearcă să promoveze acest mod de lucru pentru că este preocupat de felul cum chimicalele ne influenţează sănătatea. Aşadar, dacă puteţi să cultivaţi legume datorită unui sol fertil şi unor condiţii bune de mediu nu stricaţi totul administrănd ingrăşăminte chimice. Culturile organice sunt mult mai gustoase şi, in acelaşi timp, ne ajută să fim sănătoşi

×
Subiecte în articol: mereu verde