x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa LIVING-UL TĂU, AŞA CUM ÎŢI PLACE/Alege obiectele potrivite cu stilul tău pentru camera de zi

LIVING-UL TĂU, AŞA CUM ÎŢI PLACE/Alege obiectele potrivite cu stilul tău pentru camera de zi

de Maria Enadie    |    12 Mar 2009   •   00:00

Living-ul este încăperea din casă căreia i se acordă cea mai mare importanţă din punct de vedere estetic. Este încăperea decorată cel mai atent. În ea au loc majoritatea activităţilor de acasă din timpul zilei (de aceea se şi numeşte cameră de zi). Deci va fi obligatoriu adaptată stilului de viaţă şi personalităţii celui care locuieşte acolo.



Este de asemenea încăperea unde se primesc oaspeţii - practic, camera de "paradă". Amenajarea livingului este o mărturie a imaginii pe care vrem să o arătăm lumii despre noi. Iată deci câteva motive foarte serioase care te fac să acorzi o atenţie deosebită decorării camerei de zi.


Dacă eşti genul de persoană care apreciază formele simple, beneficiile tehnologiei, materialele inovatoare, atunci stilul modern este alegerea naturală. Dar denumirea generică de living modern cuprinde nenumărate variante, şi o infinitate de soluţii. Preferi culorile vii, sau griurile? Vei alege pentru finisaje materiale calde, tradiţionale, ca lemnul şi textilele, sau materiale inovatoare (MDF lăcuit în culori strălucitoare). Îţi plac contrastele puternice sau acordurile subtile? Te atrag ornamentele florale, sau cele geometrice, sau din contră, preferi totul simplu? Combinând diversele elemente care compun o amenajare, vei obţine formula proprie.


Prima soluţie pe care ţi-o propunem (pag. 9) este o amenajare modernă dar naturală în acelaşi timp, sobră dar nu ternă, cu o gamă cromatică simplă (gri şi maro-ul lemnului), dar înveselită de accente de turcoaz şi verde crud. Soluţia a doua (pagina 10) este în fapt o amenajare minimalistă, masculină, high-tech, în griuri închise (până la negru); elementele sunt lipsite de ornamente, frumuseţea fiind dată de jocul de texturi diferite (lemn/sticlă/piele, mat/lucios). Pentru persoanele non-conformiste, cu spirit tânăr, e perfectă o amenajare modernă, cu un aer retro-funcky (pag. 11). Culorile puternice, fosforescente, contrastează la maximum cu albul optic, sau cu negrul.


 

 

×
Subiecte în articol: cumparaturi