x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă de vacanţă la mare

Locuinţă de vacanţă la mare

de Georgeta Licsandru    |    10 Iul 2008   •   00:00

Locuinţa prezentată astăzi se evidenţiază categoric prin eleganţa şi claritatea întregului volum. Simpla compartimentare a locuinţei distribuie pe cele două niveluri următoarele funcţiuni: la parter există zona de intrare cu baie în apropiata vecinătate şi scara de acces elicoidală, urmată de un living şi o bucătărie total deschisă

Locuinţa prezentată astăzi se evidenţiază categoric prin eleganţa şi claritatea întregului volum. Simpla compartimentare a locuinţei distribuie pe cele două niveluri următoarele funcţiuni: la parter există zona de intrare cu baie în apropiata vecinătate şi scara de acces elicoidală, urmată de un living şi o bucătărie total deschisă. Faţada de sud-est dinspre terasă este complet vitrată printr-un panou transparent din sticlă, pentru o comunicare vizuală totală cu exteriorul şi o privelişte interesantă către curtea dinspre sud.

 

Zona de noapte

La etaj sînt amplasate două dormitoare cu suprafeţe de 12 mp fiecare, o baie dotată cu o cabină de duş şi un hol minim care facilitează accesul spre camere. Intrarea principală în imobil este amplasată pe partea estică, în umbra corpului etajului, ce "pluteşte" pe patru stîlpi cu secţiune circulară, fluidizînd astfel designul exterior al construcţiei. Volumul care cuprinde zona de noapte este închis către NE, pentru a obtura lumina soarelui de dimineaţă. Datorită amplasării, umbra ei cade peste terasa de la parter şi în incinta creată la acest nivel. Circulaţia elicoidală pe verticală, vizibilă în totalitate din exterior prin transparenţă, îndulceşte formele drepte ale volumetriei exterioare, tratată astfel din considerente tehnice şi economice. Materialele de construcţie şi finisare propuse sînt de cea mai bună calitate.

 
21 euro/mp  preţ pentru proiectare completă(arhitectură, instalaţii şi rezistenţă)
Proiect conceput de firma DESAU STUDIO

 

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: proiect de casă