x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinta de vedeta - Garsoniera lui Maruta

Locuinta de vedeta - Garsoniera lui Maruta

22 Sep 2005   •   00:00
Locuinta de vedeta  -  Garsoniera lui Maruta

Se poate casa cu 12.000 euro?

  • Editorial de ADELA PARVU
  • Iata ce ne-a scris o cititoare: "Mi-am cumparat sapte arii de teren la 2 km de oras. Mi-am gasit un proiect de casa de 140 mp, dar nu am mai mult decat 12.000 de euro. Cum pot sa-mi fac o casuta. Ce sfaturi imi dati? Impreuna cu sotul meu am hotarat ca parterul sa-l facem din BCA si mansarda cu trei dormitoare si baie din lemn. Credeti ca am iesi mai ieftin?". Astfel de intrebari ni le punem foarte multi dintre noi. Mereu suntem in cautare de solutii fiabile si ieftine.

    Desi mi s-a parut de la bun inceput o utopie, am incercat sa gasesc o solutie pentru familia in cauza. M-am interesat in ultima luna, de cand am primit acest mesaj, la o gramada de firme de constructii. Raspunsul este negativ. Nu va puteti face o casa de 140 de metri patrati cu numai 12.000 de euro, nici dumeavoastra, stimata doamna, si nici altii dintre voi, dragi cititori. Chiar si casele proiectate de arhitecti gratuit pentru sinistrati care au doar doua camere, o bucatarie si o baie, cu o suprafata ce nu depaseste 60 de metri patrati costa intre 13.000 si 15.000 de euro. Si credeti-ma ca materialele de constructie sunt la preturi preferentiale.

    Raspunzand la acest mesaj cred ca am lamurit mai multi cititori care ne-au sunat pe aceasta tema. Atunci cand banii pe care ii aveti sunt prea putini si nu stiti daca ajung pentru viitorul vostru camin, faceti macar o comparatie de pret cu locuintele de la bloc. Sa fim seriosi! Ce mai poti cumpara cu suma amintita? O jumatate de garsoniera?

    Noi ne straduim sa aflam si sa publicam in Jurnalul casei mele preturi cat mai apropiate de realitate, dar este gresit sa va inhamati la o treaba dificila, cum este cea de constructie a propriei case, fara sa consultati un arhitect sau macar un inginer constructor. E frumos sa credem in vise, dar sa traim cu picioarele pe pamat!

    ×