x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţa definită de spaţialitate

Locuinţa definită de spaţialitate

de Georgiana Teodorescu    |    02 Feb 2008   •   00:00

Caracteristica definitorie pentru locuiţa din proiectul de astăzi este spaţialitatea. Este o locuinţă individuală pe lot, unifamilială.

Caracteristica definitorie pentru locuiţa din proiectul de astăzi este spaţialitatea. Este o locuinţă individuală pe lot, unifamilială. Compoziţia este de ordin clasic, deschiderile mari ale ferestrelor, atât de la piscină, cât şi de la living, terasele multiple, intrarea anunţată prin retragerea faţadei, paleta de culori plăcută încadrează locuinţa în arhitectura clasică.  

 

Funcţiunile sunt dispuse pe niveluri. Parterul, cu o suprafaţă construită de 220,3 mp, face pri­mirea printr-un vestibul, ca apoi să se desfăşoare bucătăria şi locul de luat masa deschise către living. Toată zona de zi comunică prin uşi cu­lisante cu piscina acoperită, integrată astfel în locuinţă. La parter mai găsim un spaţiu de birou şi casa scării, completate de spaţiile tehnice.

 

Terasa comunică şi ea cu livingul, deservind pe timp de vară zona de luat masa. Etajul, cu o suprafaţă de 148 mp, este destinat zonei de noap­te, cu trei dormitoare generoase, unul ma­tri­monial cu dressing şi baie proprie, iar celelalte cu baie comună. Dormitorul matrimonial se bucură şi de o terasă deschisă, acoperită cu pergolă. Mansarda nu are o funcţie definită, fiind gândită ca spaţiu multifuncţional, suprafaţa de 100 de mp şi baia permiţând multiple schimbări.


 

Detalii tehnice

Structura de rezistenţă este realizată din zidărie portantă rigidizată cu sâmburi şi centuri din beton armat, pereţii fiind din cărămidă. Fundaţia este realizată din beton armat, iar acoperişul pe şarpantă din lemn şi ferme metalice cu învelitoare din ţiglă. Tâmplăria propusă este din PVC.

Pentru finisarea faţadelor s-a folosit vopsea lavabilă de exterior de culoare crem în combinaţie cu maro, culoare care se regăseşte şi în ţigla acoperişului.
 

 

25 euro/mp

preţ pentru proiectare completă(arhitectură, instalaţii şi rezistenţă)

Proiect conceput de arhitect Eugen Vişan
 

 

Către arhitecţi

Jurnalul Naţio­nal, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica “Proiect de casă”, în care îi invităm săîşi prezinte propunerile.

Astfel, proiec­tele pot apă­rea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: clădiri de patrimoniu