x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă individuală modernă

Locuinţă individuală modernă

de Georgiana Teodorescu    |    12 Iun 2008   •   00:00

Locuinţa din proiectul de astăzi se adresează unei familii de două-trei persoane, cu un buget mediu de investire în construcţie şi care îşi doreşte o locuinţă confortabilă şi funcţională.

Locuinţa din proiectul de astăzi se adresează unei familii de două-trei persoane, cu un buget mediu de investire în construcţie şi care îşi doreşte o locuinţă confortabilă şi funcţională.

Construcţia este dispusă pe o suprafaţă desfăşurată de 245,11 mp, cu o geometrie simplă a spaţiilor interioare, cît şi a faţadelor, părţile vi­trate realizînd echilibru stilistic pe faţadele locuinţei.

Spaţiul interior este deschis total, cursiv şi frumos compus, camerele sînt dispuse consecutiv, într-un mod firesc şi perfect funcţional. Intrarea se deschide într-un vestibul ce conduce direct în lobby, care comunică astfel cu bucătăria şi dining-ul, continuîndu-se cu un living şi mai apoi cu o terasă.

Etajul este rezervat ariei nocturne, fiind divizat în două dormitoare ma­trimoniale şi altele două singulare compuse, cu baie comună.

Balcoanele de la etaj pun în evidenţă accesul în locuinţă, realizînd împreună cu accentele de culoare un joc geometric plăcut.

Garajul este integrat corpului central al locuinţei, curtea fiind rezervată spaţiului verde şi terasei.

 

Finisaje

Pereţii vor fi zugrăviţi cu vopsele lavabile în culori pastelate. Pardoselile exterioare ale teraselor şi balcoanelor se realizează din gresie de porţelan. Pentru interior, pardoselile vor fi din parchet în camera de zi şi dormitoare, iar pe holuri, bucătărie, grupuri sanitare, garaj şi CT – placări cu ceramică.

 

Detalii tehnice

Structura de rezistenţă este din zidărie portantă, cu sîmburi din beton armat, închideri exterioare din zidărie de cărămidă cu termoizolaţie de polistiren la exterior şi ferestre din PVC cu geam termopan. Acoperişul este tip şarpantă cu învelitoare din tablă profilată.

Treptele scării pe care se face accesul la etaj se vor placa cu lemn de stejar, iar balustrada se realizează din inox.

×
Subiecte în articol: proiect de casă