x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă modernă cu aspect tradiţional romănesc

Locuinţă modernă cu aspect tradiţional romănesc

30 Aug 2007   •   00:00

Liniile arhitecturii minimaliste au acaparat in ultimii ani atăt de mult construcţiile din Romănia, incăt stilul tradiţional neo-romănesc, brăncovenesc sau cel interbelic a rămas la nivel de patrimoniu, elementele specifice lor nemaifiind utilizate in proiecte actuale.

Tuşe tradiţionale aplicate pe o casă de secol al XXI-lea

Liniile arhitecturii minimaliste au acaparat in ultimii ani atăt de mult construcţiile din Romănia, incăt stilul tradiţional neo-romănesc, brăncovenesc sau cel interbelic a rămas la nivel de patrimoniu, elementele specifice lor nemaifiind utilizate in proiecte actuale.

Construcţia prezentată astăzi urmăreşte să reinvie acest stil propriu culturii romăneşti şi reuşeşte să imbine elementele funcţionale necesare locuirii in secolul al XXI-lea cu elemente decorative ale secolului al XIX-lea. Casa are patru niveluri, primul fiind demisolul, unde pe o suprafaţă de 162,4 mp se desfăşoară un garaj cu două locuri, cameră pentru fitness şi masaj, depozitare şi grup sanitar. Parterul are o suprafaţă de 133 mp şi cuprinde zona de zi, formată din living, loc de luat masa şi bar, o bucătărie şi un grup sanitar, un sas la intrare şi un birou. Etajul cuprinde in suprafaţa lui de 96 mp două dormitoare deservite de băi, un dormitor matrimonial cu dressing şi baie proprie şi un hol de legătură cu casa scării. Mansarda este utilizată cu scop de relaxare, beneficiind de o terasă acoperită generoasă.

Detalii tehnice

Ca şi realizare tehnică, structura constructivă a locuinţei este pe cadre de beton armat, cu o fundaţie din beton armat. Zidărie poroterm utilizată pentru pereţii exteriori. Acoperişul este pe şarpantă din lemn şi invelitoare de ţiglă ceramică de culoare cărămizie. Tratarea faţadelor s-a realizat prin imbinare de tencuială drişcuită fin cu vopsitorie lavabilă de culoare albă, cu placare de lemn de culoare maro şi cărămidă aparentă de culoare cărămizie. Tămplăria exterioră este realizată din lemn masiv de culoare maro.

25 euro/mp

preţ pentru proiectare completă

(de arhitectură, instalaţii şi rezistenţă)

Proiect conceput de arhitect Laurenţiu Vlad

telefon: 0722.314.369

Â

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă