x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă unifamilială cu arhitectură elegantă şi complexă

Locuinţă unifamilială cu arhitectură elegantă şi complexă

10 Noi 2007   •   00:00

Amplasamentul casei prezentate este in zona de nord a Bucureştiului. Terenul este un lot de colţ, la intersecţia a două străzi. Avănd două laturi expuse, beneficiarul a dorit să-şi protejeze intimitatea căt mai mult.

Amplasamentul casei prezentate este in zona de nord a Bucureştiului. Terenul este un lot de colţ, la intersecţia a două străzi. Avănd două laturi expuse, beneficiarul a dorit să-şi protejeze intimitatea căt mai mult. De aceea, casa este aproape opacă pe cele două laturi dinspre străzi, unde volumul principal, de forma cilindrică, este perforat doar de căteva ferestre de forma unor fante lungi şi inguste, cu ancadramente proeminente care crează efecte dramatice de umbră pe faţadele orientate spre sud şi est. Casa se deschide in schimb total pe laturile dinspre curte, pentru a capta căt mai multă lumină prin faţada cortină. Toate spaţiile zonei de zi se deschid către terasele ce dau spre piscină. Structura clădirii este din cadre de beton armat, dar stălpii şi grinzile ce susţin balconul dinspre curte al mansardei sunt din metal şi definesc un spaţiu de tranziţie intre interior şi exterior. Invelitorile metalice nervurate in formă de aripă ce acoperă volumul principal şi locurile de parcare contrastează cu volumele robuste ale construcţiei.

Organizarea spaţiilor

Ca distribuire funcţională, spaţiul interior al locuinţei este elegant şi echilibrat. Astfel, la parter avem zona de zi cu bucătărie, depozitare şi spălătorie, dining, living şi birou, un grup sanitar şi o terasă generoasă. Accesul in locuinţă se face pe două intrări, una principală şi una secundară. La etaj sunt prevăzute două dormitoare mari, dintre care cel matrimonial in legătură directă cu o baie dotată cu spa, cabină de duş dublă, saună şi un dressing care are şi rol de sală de fitness. La mansardă spaţiul este liber, cu funcţiunea de zonă de loisir. Suprafaţa totală desfăşurată este de cca. 400 mp.

40 euro/mp

preţ pentru proiectare completă (de arhitectură, instalaţii şi rezistenţă)

Proiect conceput de arhitect Marian "Norman" Coman, arhitect Monica Silvia Floca

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă