x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă unifamilială în oraş

Locuinţă unifamilială în oraş

de Georgiana Teodorescu    |    17 Iul 2008   •   00:00

Locuinţa propusă astăzi se prezintă ca un joc monocrom, o împletire de beton alb şi placări orizontale fine, negre, arhitectură ce ne aminteşte de locuinţele realizate în perioada interbelică de marii arhitecţi români

Locuinţa propusă astăzi se prezintă ca un joc monocrom, o împletire de beton alb şi placări orizontale fine, negre, arhitectură ce ne aminteşte de locuinţele realizate în perioada interbelică de marii arhitecţi români. Pe corpul central sînt dispuse terase "ecran", ce încadrează dormitoarele de la etaj.

Intrarea este anunţată printr-un ancadrament geometrizat, cu două trepte de urcare de la sol.

 

Elemente de arhitectură

Casa scării muşcă din volumul mare al clădirii, încadrează compoziţia şi dă stabilitate siluetei prin înălţime. Aceasta este utilizată pentru a accesa terasa neacoperită (140 mp) de la etajul al doilea, cu rol panoramic. Vitrarea puternică pe verticală pentru toate încăperile dă unitate locuinţei, asigurînd iluminare naturală puternică şi monitorizare permanentă a exteriorului.

Ferestrele livingului sînt de tip culisant, pe timp de vară acestea retrăgîndu-se total spre perete. Camera de zi se deschide astfel total spre exterior.

 

Compartimentare

Livingul şi diningul se desfăşoară pe o jumătate din suprafaţa parterului (63 mp) în partea intimă dinspre grădină, în timp ce bucătăria, grupul sanitar, holul de intrare şi scara de acces sînt grupate în partea de la intrare (41 mp). Tot la parter există şi un mic spaţiu semiprivat amenajat pentru discuţii. La etaj, deşi cele trei dormitoare au suprafeţe diferite (unul matrimonial 24 mp, două individuale 16 mp) primesc aceleaşi utilităţi, dressing şi baie proprie. Parcarea este integrată în locuinţă, accesul în casă fiind făcut în holul de trecere.

 
18 euro/mp, preţ pentru proiectare completă (arhitectură, instalaţii şi rezistenţă)

Proiectul nu a fost realizat. Imaginile folosite sînt la stadiul de prezentare

 

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: proiect de casă