x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă unifamilială modernă

Locuinţă unifamilială modernă

21 Iun 2007   •   00:00

Construcţia prezentată este o locuinţă de tip individual, amplasată in intravilanul Bucureştiului, intr-o zonă rezidenţială cu loturi individuale. Ea a fost concepută pentru o familie formată din patru membri şi are o suprafaţă desfăşurată de 204 mp.

O casă cu standarde ridicate de locuire şi estetică deosebită

Construcţia prezentată este o locuinţă de tip individual, amplasată in intravilanul Bucureştiului, intr-o zonă rezidenţială cu loturi individuale. Ea a fost concepută pentru o familie formată din patru membri şi are o suprafaţă desfăşurată de 204 mp.

Distribuirea spaţiilor

Ca funcţionalitate, repartiţia este realizată echilibrat pe cele trei niveluri: subsol, parter şi etaj. Subsolul a fost alocat zonei de depozitare şi spălătorie. Pentru parter s-a dispus un living generos de 22 mp cu deschidere la stradă, locul de luat masa şi bucătăria corelate şi cu deschidere spre grădină, o baie, un hol şi două terase. Etajul conţine trei dormitoare, dintre care unul matrimonial, cu două dressinguri şi o baie. Cele două terase de la acest nivel au in total 27 mp, toate cele trei dormitoare avănd acces la ele. Ca tratare a faţadelor, locuinţa se detaşează prin eleganţă şi frumuseţe de restul locuinţelor din zonă, imbinarea curajoasă a lemnului cu betonul şi cu piatra nefasonată a gardului de la intrare realizănd un echilibru estetic de ansamblu.

Detalii tehnice

Sistemul constructiv este realizat pe structură de stălpi şi dală groasă din beton armat, pereţii exteriori sunt din zidărie poroterm, iar acoperişul este pe şarpantă de lemn ignifugată şi termoizolată.

Ea se va termoizola cu 15 cm de polistiren expandat sau vată minerală. Prin realizarea acoperişului din lemn, locuinţa necesită o protecţie in plus faţă de un posibil incendiu, lucru care cere dotarea cu mijloace tehnice de stingere a incendiilor.

Tămplăria exterioară se prevede a avea garnituri pentru etanşeizare. Incălzirea se va realiza in toate spaţiile interioare prin corpuri radiante cu agent termic de la centrala proprie.

45.000 euro preţ la roşu recomandat de arhitect
Proiect conceput de arhitect
Laurenţiu Vlad, tel. 0722-31.43.69


Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului.
Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă