x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă unifamilială modernă cu un design personalizată

Locuinţă unifamilială modernă cu un design personalizată

31 Mai 2007   •   00:00

Amplasată in intravilanul oraşului Popeşti - Leordeni, pe un teren de formă dreptunghiulară cu o suprafaţă de 500 mp, casa prezentată se adresează unui tănăr beneficiar care se regăseşte in forma sa nonconformistă.

Arhitectură spectaculoasă atăt la exterior, căt şi la interior

Intr-o lume in continuă mişcare şi evoluţie este nevoie ca elementele esenţiale din viaţa noastră să se muleze pe dinamica şi pe schimbările de care avem parte. Astfel, şi locuinţa trebuie să răspundă cerinţelor noastre atăt in ceea ce priveşte funcţionalitatea, căt şi imaginea arhitecturală. Amplasată in intravilanul oraşului Popeşti - Leordeni, pe un teren de formă dreptunghiulară cu o suprafaţă de 500 mp, casa prezentată se adresează unui tănăr beneficiar care se regăseşte in forma sa nonconformistă.

Detalii arhitecturale

Este o locuinţă cu dimensiuni generoase, suprafaţa utilă totală fiind de 235 mp, cu o arhitectură spectaculoasă atăt la interior, căt şi la exterior. Casa se desfăşoară pe trei niveluri, parter, etaj şi mansardă. Parterul este organizat astfel: un garaj pentru o maşină, vestibul, hol, grup sanitar, depozitare, utilităţi, bucătărie şi zona de zi cu living pe două niveluri şi loc de luat masa. La etaj găsim trei dormitoare, dintre care unul matrimonial (20,00 mp) deservit de un dressing (7,50 mp) şi o baie spaţioasă (9,00 mp), asigurănd confort şi intimitate maximă. Mansarda este alocată in totalitate funcţiunii de birou. Structura de rezistenţă a construcţiei va fi realizată din beton armat. Acoperişul este tip terasă circulabilă cu acces direct din birou. La exterior se va aplica tencuială drişcuită cu rezistenţă la intemperii şi diferenţe de temperatură. Culoarea de ansamblu este galben deschis alternat cu placaje de lemn.

Expresivitatea acestei clădiri este obţinută prin formele curate ale faţadelor, prin raportul goluri-plinuri, prin elementele de surpriză precum foişorul circular sau peretele decorativ cu uşa decupată in el. Ideea proiectului nu se opreşte la nivelul locuinţei, ci se preocupă şi de spaţiile exterioare. Astfel, foişorul este realizat in acelaşi spirit cu livingul, preluănd forma circulară a acestuia. Locul de loisir este imbunătăţit şi cu o minipiscină.

Suprafaţa construită desfăşurată a clădirii este de 300 mp, cu o amprentă la sol de 150 mp şi suprafaţă utilă totală de 235 mp.Pe terenul de 500 mp,construcţia este amplasată izolat.

67.000 euro preţ la roşu recomandat de architect

Proiect conceput de arhitect Andrei Şerban

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului.

Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa

de e-mail: georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă