x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţe colective pe un lot mediu ca dimensiune

Locuinţe colective pe un lot mediu ca dimensiune

06 Sep 2007   •   00:00

Pentru a economisi teren pe loturile aflate in intravilanul Bucureştiului, cea mai bună soluţie este aceea de a alătura printr-un calcan comun două locuinţe.

Case cuplate avănd aceeaşi arhitectură şi dispunere a spaţiilor interioare

Pentru a economisi teren pe loturile aflate in intravilanul Bucureştiului, cea mai bună soluţie este aceea de a alătura printr-un calcan comun două locuinţe.

In proiectul prezentat azi, casele nu numai că se alătură, dar păstrează aceeaşi arhitectură, fiind dispuse in oglindă. Zidul ce le desparte este un gard viu de buxus, intre două terase aflate la parter ce comunică cu fiecare dining in parte. Desfăşurate pe trei niveluri, locuinţele cuplate cuprind un subsol, parter şi etaj. Subsolul, cu o suprafaţă de 146 mp, organizează două garaje, două camere hobby şi căteva incăperi tehnice (grup sanitar şi centrală termică şi o spălătorie-uscătorie). Parterul, cu o suprafaţă de 200 mp, include două livinguri, o bucătărie deschisă spre locul de luat masa şi una inchisă, un birou şi un dormitor, căte două terase şi casa scării. Etajul, de 185,8 mp, cuprinde şase dormitoare cu patru băi, dressing şi terase.

Detalii tehnice

Sistemul constructiv este realizat din structură pe stălpi, grinzi, plăci şi fundaţie din beton armat şi pereţi exteriori din zidărie poroterm. Pereţii exteriori sunt prevăzuţi de 30 cm grosime. Incălzirea se va realiza in toate spaţiile interioare prin corpuri radiante cu agent termic de la centrala termică proprie. Acoperişul este realizat pe şarpantă de lemn ignifugat şi termoizolat, invelitoarea avănd o pantă de 36% pănă la 70% şi material de acoperire - tabla zincată in relief de culoare roşu.

La exterior, materialele folosite sunt din Colecţia Thermae, o serie de plăci porţelanate in masă cu aspect de piatră erodată utilizate pentru pavimentul terasei şi inspirată de placarea cu travertin a podelelor clasice. Colecţia Lago este de o naturaleţe universală, iar designul, gama de culori şi finisajul mat al plăcilor sunt găndite pentru crearea unui ambient rustic, rezolvănd intreaga placare verticală a construcţiei.

25 euro/mp preţ pentru proiectare completă (de arhitectură, instalaţii şi rezistenţă) Proiect conceput de arhitect Răzvan Bărsan, telefon 0724.361.101

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului.
Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă