x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mai mult decăt o reşedinţă

Mai mult decăt o reşedinţă

15 Dec 2007   •   00:00

Casa prezentată astăzi a fost concepută pentru un teren cu suprafaţă de 850 mp amplasat in comuna Mogoşoaia şi se desfăşoară pe trei niveluri: parter, etaj 1 şi un etaj parţial ca ultim nivel. Terenul generos dezvoltă casa pe un plan liber.

Locuinţă unifamilială modernă cu o arhitectură complex

Casa prezentată astăzi a fost concepută pentru un teren cu suprafaţă de 850 mp amplasat in comuna Mogoşoaia şi se desfăşoară pe trei niveluri: parter, etaj 1 şi un etaj parţial ca ultim nivel. Terenul generos dezvoltă casa pe un plan liber. In parterul de 180 mp, livingul spaţios comunică direct cu o bucătărie foarte mare, planul fiind intregit de o debara generoasă care va suplini cu succes celelalte spaţii de depozitare din fiecare cameră şi de un garaj pentru două maşini. Livingul se deschide larg spre o terasă acoperită cu deck (pardoseală tip duşumea care permite apei să dreneze spre exterior) şi o piscină lungă ce te invită la relaxare. La primul etaj, trei dormitoare deservite de două băi şi un dressing insumează o suprafaţă de 160 mp.

Dormitorul matrimonial beneficiază de baie proprie, de o saună şi de un dressing incăpător, iar celelalte două dormitoare folosesc aceeaşi baie. Ultimul nivel, cel parţial, de 113 mp, revine unei zone intime, de relaxare, care dispune de o terasă semiacoperită ce are vederea spre piscină şi grădină. Aici se află şi un mic birou a cărui fereastră „supraveghează" intrarea in casă.

Detalii de arhitectură

Soluţia constructivă aleasă este cea cu st~lpi şi grinzi din beton armat, pereţii exteriori fiind din cărămidă eficientă cu goluri, iar cei interiori de compartimentare din gips-carton. T~mplăria exterioară este din aluminiu cu geam termoizolant, izolarea pereţilor fiind realizată cu polistiren expandat de 10 cm. Finisajele exterioare sunt de două tipuri: uscate (cărămidă aparentă) şi umede (tencuială pe suport de fibră). Culorile alese sunt naturale, at~t pentru interior, c~t şi pentru exterior.

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica „Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă