x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mega-librarie online

Mega-librarie online

de Cornelia Constantin    |    30 Mar 2006   •   00:00
Mega-librarie online
MEREU VERDE!
Amazon.com - o adevarata comoara informativa

Toata lumea a auzit de Amazon, nu-i asa? Nu, nu ma refer la fabulosul fluviu din America de Sud, ci la mega-libraria online. Chiar daca pe langa carti, pe amazon.com se mai vand si o multime de alte produse, atuul site-ului raman cartile. Structurate pe diverse categorii, carti mai noi sau mai vechi te incanta cu ilustratiile, informatiile si conditiile grafice deosebite. Pentru un roman mare amator de gradinarit, nemultumit de oferta foarte saraca de carti in domeniu de la noi si care nu are timpul necesar sa caute atent pe internet, amazon.com poate fi o adevarata comoara. Gradinarii mai in varsta pot sa obiecteze cum ca informatiile cuprinse in aceste carti nu sunt foarte detaliate, lucru adevarat in unele cazuri si sa prefere bibliotecile. Insa, din pacate, in biblioteci cartile de gradinarit mi s-au parut exilate, aflate in conditii cel putin nepotrivite pentru a fi imprumutate sau imposibil de gasit din cauza numarului mic de exemplare. Probabil ca in cativa ani piata romaneasca de carte de specialitate se va dezvolta. Dar pana atunci, cum se poate stapani setea de informatie pe care o au amatorii si profesionistii in ale gradinaritului?

CUM SE COMANDA CARTILE?


Modalitatea de selectie si comanda este foarte simpla. Doua sunt conditiile necesare: sa cunoasteti limbi straine, de preferat engleza si sa fiti detinatorul unui card pentru plati externe. Daca o limba straina nu se poate invata in cateva zile, un card se poate obtine de la mai multe banci romanesti intr-un timp rezonabil. In functie de domeniu, cartea este alocata unei sectiuni si selectarea se face cu un simplu clic dupa ce s-a completat in prealabil un formular cu datele financiare si de identificare. Puteti sa optati pentru diverse modalitati de expediere in functie de cat de rapid doriti sa ajunga cartea la dumneavoastra. Timpul afisat la momentul finalizarii comenzii este respectat, un motiv in plus de apreciere a organizarii interne a librariei. In functie de subiectul care va intereseaza puteti sa faceti diverse cautari de titluri, autori, puteti sa vedeti parerile altor persoane care au citit respectiva carte sau sa va scrieti propria parere. Puteti sa "rasfoiti" partial cartile si sa va creati o lista de carti pe care vi le doriti. In mod frecvent, o carte poate fi cumparata la pachet cu o alta, care are subiect inrudit, la un pret foarte bun (se aplica reduceri). Vizitati si dumneavoastra site-ul librariei si o sa vedeti cat de multe lucruri interesante veti gasi si cat de usor se poate comanda.

La momentul cand cartea ajunge la oficiul postal de care apartineti, primiti un aviz si mergeti s-o ridicati ca pe oricare alt colet, fara nici o taxa suplimentara.

×