x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mesele trebuie alese în funcţie de destinaţia ambientului atenţie sporită şi la înălţimea meselor!

Mesele trebuie alese în funcţie de destinaţia ambientului atenţie sporită şi la înălţimea meselor!

de Adela Parvu    |    25 Iul 2009   •   00:00
Mesele trebuie alese în funcţie de destinaţia ambientului atenţie sporită şi la înălţimea meselor!
Sursa foto: Glass Italia, Giovannetti/

De cele mai multe ori ne lăsăm acaparaţi de culoare, material şi mai ales preţ atunci când vine vorba despre alegerea pieselor de mobilă pentru acasă. Dar înainte de orice achiziţie ar fi bine să ne gândim la ceea ce avem cu adevărat nevoie şi nu neapărat la a pune mâna pe un obiect care ne pare avantajos. Altfel s-ar putea foarte bine să ne trezim că banii, deşi puţini, au fost aruncaţi pe fereastră.



CRITERII DE ALEGERE
În privinţa meselor şi mai ales a măsuţelor există câteva criterii clare de alegere a lor. În primul rând contează foarte mult destinaţia. De ce şi pentru ce dorim să ne servească respectiva măsuţă? Una este să o aşezăm lângă canapea ca şi loc pentru veioză sau ca suport pentru diferite obiecte mici precum telecomenzile, o cană cu ceai sau cafea, un aparat telefonic, o carte etc. şi alta este să o alegem ca să ne folosească zi de zi ca masă pe care obişnuim să mâncăm în faţa televizorului, de exemplu. În funcţie de destinaţia mesei trebuie să fim atenţi la înălţimea ei.

Dacă este prea joasă, devine incomodă pentru uzul zilnic ca şi loc de servire a mesei, dacă este prea înaltă este la fel de nepotrivită în faţa canapelei din living, unde s-ar putea să ne obtureze imaginea către televizor. De aceea este bine ca înălţimea mesei să fie aleasă în relaţie cu cea a pieselor de mobilă destinate şezutului, adică a scaunelor, taburetelor sau a canapelei. Dacă vă doriţi o masă în faţa canapelei pe care să mâncaţi la televizor, ea trebuie să fie mai înaltă, astfel încât să nu trebuiască să vă aplecaţi când mâncaţi.

MATERIALE FRAGILE ŞI PREŢIOASE
Materialul din care este fabricată măsuţa contează foarte mult nu numai în aspectul ambientului, ci mai ales în durata şi întreţinerea ei. Nu uitaţi că mesele trebuie să aibă picioare rezistente sau excelent echilibrate în funcţie de destinaţia lor. Măsuţele fragile şi mai preţioase sunt folosite drept suport permanent pentru alte obiecte, decât să fie folosite zilnic pentru servirea mesei sau a musafirilor. Suprafeţele preţioase se zgârie uşor şi repede. Alegeţi-vă măsuţele exact aşa cum le veţi folosi şi nu vă aruncaţi spre obiecte prea elegante, mai ales dacă nu e cazul.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv