x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mobilă bucătărie la comandă, cu spațiul și nevoile tale

Mobilă bucătărie la comandă, cu spațiul și nevoile tale

15 Dec 2022   •   13:59
Mobilă bucătărie la comandă, cu spațiul și nevoile tale

Bucătăria este, probabil, cel mai dificil de mobilat încăpere, deoarece acolo trebuie găsit echilibrul perfect între spațiul disponibil și ceea ce este posibil ca și configurație a unor corpuri care trebuie să îmbine în mod ideal utilitatea și calitatea.

Bucătăria este, probabil, cel mai dificil de mobilat încăpere, deoarece acolo trebuie găsit echilibrul perfect între spațiul disponibil și ceea ce este posibil ca și configurație a unor corpuri care trebuie să îmbine în mod ideal utilitatea și calitatea. Gusturile personale primează și fiecare evaluează zonele de depozitare, de prelucrare a alimentelor, de păstrare a oalelor, farfuriilor, paharelor conform propriilor necesități, însă uneori, prea preocupați de aspectele estetice, le ignorăm pe cele practice, uitând că mobila bucătărie la comandă trebuie să fie și un obiect pe care să-ți facă plăcere să îl privești, dar înainte de toate unul care să te ajute să gătești.

Configurația potrivită sau alfabetul bucătăriei

Un spațiu funcțional se obține, în primul rând, printr-o mobilă de bucătărie cu un design eficient, care să-ți permită să te desfășori liber și din punct de vedere al imaginației, și al spațiului atunci când gătești și în care să găsești repede tot ce ai nevoie. Majoritatea modelelor disponibile sunt dispuse în formă de L, U ori sunt liniare, ca un I răsturnat, fiecare „literă” transmițând un întreg alfabet de sensuri despre ceea ce înțelege fiecare prin utilitate, dimensiunea fiecărui spațiu, precum și obiceiurile de gătire și servire influențând alegerea unei mobile de bucătărie.

U, de la uimitor de mare

Configurația în formă de U este caracterizată prin amplasarea suprafețelor de lucru pe trei laturi, cea mai mare depășind, de obicei, 3 metri. Este potrivită în bucătăriile mari, oferind spațiu generos de lucru, de depozitare și chiar de colaborare, prin faptul că permite fără probleme prezența mai multor persoane în același timp în zona de gătire, contribuind fiecare la rețetă pentru un plus de savoare și fără a se călca în picioare. Plita și chiuveta pot fi amplasate optim, pentru un circuit funcțional practic, un exemplu foarte bun fiind mobila de bucătărie Brussels de la Natürlich, în care rafinamentul designului se împletește cu eficiența spațiilor de lucru.

L, de la libertate de mișcare

Aranjamentul în formă de L este potrivit atât pentru o bucătărie mare, cât și pentru una mai puțin spațioasă, lăsând loc între cele două laturi și de o masă. În același timp, permite o mișcare liberă între suprafața de prelucrare a alimentelor, cea de gătire și cea de curățare, precum și o organizare eficientă a zonelor de lucru. O demonstrează perfect mobila de bucătărie Cortina de la Natürlich, un model cu aer vintage, dar cu o abordare modernă a utilării și utilizării spațiului de gătit. Parcă o asemenea mobilă de bucătărie - gândită astfel încât să ușureze prepararea mâncării prin asigurarea unei economii optime a mișcării între diversele compartimente - îți face poftă nu doar de mâncat, ci și de discutat despre ea.

 

I, de la intimitate

Mobila de bucătărie liniară este perfectă mai ales în spațiile de dimensiuni reduse. Are o geometrie simplă, profitand la maximum de avantajele linilor curate, netede, ușor de integrat în arhitectura oricărui spațiu. În funcție de posibilități, zona de lucru, depozitare și servire poate fi extinsă printr-o insulă de bucătărie, o soluție elegantă aplicată și în cazul modelului Drift de la Natürlich, cu un finisaj rafinat, fără mânere, un design discret și foarte cochet, datorită căruia, chiar dacă nu prea te atrage gătitul, o să petreci mult timp în bucătărie ocupat fiind cu privitul.

Indiferent de forma unei mobile de bucătărie la comandă, important este ca aceasta să-ți fie potrivită ție, fiindcă parcă totul devine mai îmbietor când și cadrul în care este gătit sau servit este încântător, curat, frumos aranjat și corespunzător utilat.

×