x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mobila noastră cea de toate... nopţile

Mobila noastră cea de toate... nopţile

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    18 Feb 2009   •   00:00

Ceasul de pe noptieră. Lângă el o carte, două, trei... O cană cu apă. Sau ceai, după caz. Ori un pahar de vin. Cadrul se lărgeşte. Obiecte precum fotografii dragi, o lumânare, poate chiar şi o floare. Şi o lampă de citit, eventual. Deja avem o zonă mai extinsă pentru cât de limitat este de cele mai multe ori spaţiul disponibil din dormitoarele noastre. Vorba "Câte bordeie, atâtea obiceie" se potriveşte foarte bine şi cazului în speţă... noptiera noastră cea de toate zilele şi, mai ales, nopţile. Fiecare şi-o umple cu toate câte consideră şi ştie că-i sunt necesare.

 


Unde mai punem şi faptul că e de preferat ca suprafaţa noptierei să nu fie prea aglomerată. Aşa spune una dintre regulile de bază privitoare la amenajarea camerei de dormit, întrucât aglomeraţia prin natura ei nu este benefică relaxării şi somnului.

Iată cum alegerea noptierei de la capul patului devine deodată de foarte mare importanţă. Ştim că de cele mai multe ori dormitorul este achiziţionat la set, ceea ce include şi noptiera. Însă orice regulă admite şi excepţii. Aşa că, în spiritul ideii de personalizare, atât de apreciată în vremurile actuale, se poate apela şi la mixarea şi potrivirea de piese de mobilier diferite.

În numărul de astăzi, intenţia noastră este aceea de a vă ajuta în alegerile făcute în acest sens. Avem câteva pagini din care vă puteţi selecta...  noptiera care vă convine ca stil, calitate şi preţ. Sau poate că vă încântă modelul şi o să îl aveţi în vedere atunci când vă proiectaţi mobila pentru dormitor.

Şi fiindcă am adus vorba despre dormitor, aveţi la îndemână şi cele mai noi direcţii referitoare la mobilarea camerei de dormit, exprimate de specialiştii domeniului, în cadrul Târgului IMM Cologne de la Köln.

Referitor la piesa cea mai importantă din dormitor, patul, designerii de mobilier s-au întrecut pe sine în găsirea de soluţii care mai de care mai fiabile şi mai uşor de manevrat. Dintre acestea vi le prezentăm pe cele mai noi şi mai originale. Iar lucrurile interesante pe care le veţi afla din numărul de azi nu se opresc aici…

 

×
Subiecte în articol: editorial