x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Muzica prin pereti

Muzica prin pereti

de Georgiana Teodorescu    |    20 Apr 2006   •   00:00
Muzica prin pereti
IDEI PENTRU CASA TA
Designul de interior si ultimele tehnologii de dezvoltare a sistemelor audio se impletesc pentru a crea interioare care surprind si fascineaza totodata

Pentru ca din punct de vedere estetic solutiile pentru placarea peretilor au fost intens exploatate, formele, modelele si culorile lor permitand practic realizarea a sute de combinatii, producatorii lor au mers acum mai departe, imbinand designul cu tehnologia de ultima ora.

Astfel, firma italiana Listone Giordano, nume de prestigiu in productia de finisaje din lemn pentru interioare, a semnat un contract cu Feonic, firma englezeasca specializata in dezvoltarea noilor tehnologii audio, si impreuna au transformat peretii in surse de muzica si sunet.

DETALII

Tehnologia utilizata este aceea folosita de industria americana la realizarea sonarelor, aplicabila astazi si in campul civil si rezidential. Astfel, peretii din lemn produsi de firma italiana prind viata, putand fi activati acustic pentru o sonorizare surprinzatoare in interiorul locuintei. Sistemul este compus din doua difuzoare, unul pentru unde lungi si unul pentru unde scurte, fiind capabil sa reproduca fidel sunetele audio.

Acest concept naste un nou mod de compunere a interioarelor, contopind traditia si cultura lemnului cu cele mai inovatoare tehnologii ce permit personalizarea ambientului in functie de modul de viata si de propriile gusturi.

LUMINA

In acelasi sistem, peretii pot fi innobilati prin lumina, in spatele placilor montandu-se un sistem de iluminare modern, ce degaja o lumina indirecta si eleganta, necesara si suficienta pentru intreaga camera. In acest caz, placile de lemn sunt decupate in diferite modele ce creeaza jocuri interesante de umbre si lumini.

SFATUL DESIGNERULUI
In standurile Salonului de Mobila de la Milano am gasit multe idei interesante pentru casa pe care o sa le prezint pe rand in aceasta rubrica. Dar pentru ca in numarul trecut am prezentat solutii de placare a peretilor, voi continua registrul cu ultimele noutati lansate.
×