x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Narcisele, stapane in spatiul gradinii

Narcisele, stapane in spatiul gradinii

de Cornelia Constantin    |    23 Mar 2006   •   00:00
Narcisele, stapane in spatiul gradinii

Gratioasele narcise iau in stapanire gradinile de primavara prin culoare si parfum. Gradina de primavara poate sa fie foarte bine pe terasa, pe balcon sau chiar pe pervaz.

MEREU VERDE
Gratioasele narcise iau in stapanire gradinile de primavara prin culoare si parfum. Gradina de primavara poate sa fie foarte bine pe terasa, pe balcon sau chiar pe pervaz. Datorita faptului ca nu cresc foarte inalte si nici nu ocupa prea mult spatiu, narcisele se pot planta cu usurinta in ghivece si jardiniere, singure sau alaturi de zambile, muscari sau lalele pitice.

DE RETINUT

N-am sa insist asupra ingrijirilor, pentru ca ele au fost deja detaliate atunci cand am vorbit despre zambile, dar merita sa amintesc ca, daca doriti sa aveti plante sanatoase, bulbii trebuie atent sortati si cufundati in fungicide inainte de plantare. Daca intentionati sa plantati, grupati bulbii pentru a obtine un efect decorativ mai evident, aveti grija sa nu fie mult prea apropiati. In aceste conditii, plantele cresc, dar nu mai fac flori. Plantarea se face la adancimi mai mici de 15 cm, in sol bine drenat si cu pH 6-7.

VARIETATI INCANTATOARE

O sa aveti o adevarata dilema atunci cand veti vrea sa alegeti un anumit sortiment de narcise: galbene, albe, aproape portocalii, pitice, cu talie medie sau inalta, cu o singura floare in varful tijei sau cu mai multe etc. Oricat de bine v-ati gandi la ce anume va doriti pentru gradina, sigur nu veti putea rezista fara sa mai cumparati si altele. Insa, oricat de incantati ati fi de noile achizitii, planificati atent modul in care veti selectiona amplasamentul si cel in care le veti planta: sol bine drenat si expuneri insorite.

SFAT
Daca nu aveti o gradina in care sa plantati astfel de minunatii, nu inseamna ca nu puteti face aranjamente interesante in ghivece de dimensiuni mai mari la dumneavoastra in balcon. Numai ca trebuie sa aveti grija sa plantati bulbii de toamna si sa-i grupati in asa fel incat bulbii mai mari sa se afle la adancime maxima de 15 cm, iar cei mai mici sa fie plantati aproape de suprafata. Fiti rabdatori pana cand plantele dau primele semne de rasarire, dupa care udati cu prudenta. Primavara veti fi incantati.
×