x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Noile bucătarii inspirate de emisiunile culinare

Noile bucătarii inspirate de emisiunile culinare

de Adela Parvu    |    12 Ian 2008   •   00:00

Emisiunile cu temă culinară au transformat bucătarii dezinvolţi în celebrităţi. Şi cum orice bucă­tar faimos găteşte într-un ambient mo­dern, cu toate lucrurile la îndemână, e firesc ca telespectatorii să vrea să-l copieze întru totul.

Mobilier superfuncţional cu design impecabil

 

Emisiunile cu temă culinară au transformat bucătarii dezinvolţi în celebrităţi. Şi cum orice bucă­tar faimos găteşte într-un ambient mo­dern, cu toate lucrurile la îndemână, e firesc ca telespectatorii să vrea să-l copieze întru totul. Nu e cazul la noi, dar în Anglia şi în Germania, unde salariile permit vise realizabile, sunt oameni dis­puşi să dea bani grei pentru o bu­cătărie ca la carte. Ce fac produ­cătorii? Se adap­tează şi creează modele de mobilier şi dotări care să fie cât mai fidele celor din studiourile tv. Aşa că bucătăria este “inspirată” de emisiunile tv şi configurată pentru locuinţele clienţilor telespectatori.

 

Arta gătitului

La noi gătitul acasă este o tradiţie necesară, deşi multe familii tinere au bucătării moderne, pe care nu le folosesc din lipsă de timp. În Occident, pre­pararea alimetelor are deja o conotaţie culturală şi este mereu un prilej de socializare. Aşa că, dacă-ţi inviţi prietenii acasă la tine, asta poate însemna să găteşti împreună cu ei. Şi pentru că asta implică multă lume în bucătărie, spaţiul dedicat ei trebuie să fie unul pe măsură, iar mobilierul adaptat la situaţie. De aceea noile modele de bucă­tării arată impecabil. Aproape că le confunzi cu decorurile unei camere de zi.

Insulele, acele prelungiri din corpul mobilierului, sunt suspendate parcă în aer, fronturile de lucru sunt îmbrăcate în totalitate în inox (poate că ei nu au apa dură pe care o avem noi), iar corpurile suspendate se reduc în favoarea dulapurilor spaţioase înzidite. Ce să mai zicem că tabureţii iau locul scaunelor şi că la ei chiar există loc de masă în bucătărie. Cât despre preţ, la o bucătărie similară celei din imagini, costul porneşte de la 15.000 de euro, incluzând electrocasnicele şi dotările complete.

 

Uşi culisante

Noile bucătării ce vor apărea din acest an pe piaţa de lux sunt mult mai practice la capitolul manevrabilitate. Sistemele de deschidere a uşilor sunt regândite pentru o manevrare ultraconfortabilă, iar corpurile pentru depozitare sunt înlocuite de dulapuri înzidite, ce au uşi culisante similare celor de dressing.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv