x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa O casa cocheta

O casa cocheta

18 Mar 2005   •   00:00

Perfecta pentru familie / Juridic, Financiar, Imobiliare / Tamplaria - pledoarie pentru calitate / Vechi si nou / Baia: confort si rafinament / Flori tot timpul anului / Feng-shui, pas cu pas / Patul - mobilier pentru dormit / Eveniment

  • JURNALUL DE CASA, GRADINA SI TERENURI
  • UN SUPLIMENT IN FIECARE ZI
    Editie de colectie

    Ed. Colectie
    Jurnalul de sanatate

    Sanatate
    jurnalul de gastronomie

    Gastronomie
    Jurnalul de cumparaturi

    Cumparaturi
    Supliment TV

    TV
    Jurnalul de casa gradina si terenuri

    Casa
    SUMAR

    Editorial - Diana Roata

    Din ce in ce mai multi romani isi doresc o casa pe pamant, departe de cei patru peret i de bloc care nu iti ofera prea multe solutii de compartimentare si amenajare. Ce poate fi mai minunat decat sa te trezesti dimineata, imbatat de mirosul florilor de primavara, al ierbii crude din gradina, iar in zilele toride de vara sa te racoresti la umbra unui copac?

    Fie ca este o locuinta permanenta sau doar o casa de vacanta, acest tip de casa iti ofera, pe langa spatiul de miscare mare, liniste si posibilitate de a fi proiectata si amenajata in functie de personalitatea si de modul de viata al locatarilor. Indiferent pe ce suprafata de teren este amplasata, aceasta trebuie sa fie in primul rand un spatiu perfect pentru noi, in care sa ne simtim bine cu adevarat, cu care sa ne putem identifica si care sa corespunda gustului nostru, sa ne satisfaca nu numai exigentele de confort fizic, ci si pe cele spirituale.

    Aceasta ultima cerinta impune existenta unui stil specific al locuintei. Stilul unei case difera in functie de particularitati climaterice si zonale, de situatia sociala, de modul de elaborare si nivelul tehnic al constructiei si nu in ultimul rand de caracterul beneficiarului. O casa pe pamant din mediul urban poate fi amenajata clasic, cu obiecte de mobilier vechi, cu valoare in primul rand sentimentala, ceea ce se preteaza foarte bine unei constructii si ea veche, cu o arhitectura specifica. Sau cu mobilier modern, unde predomina otelul cromat, sticla, care isi gaseste locul in spatii deschise, unde culoarea primeaza.

    Referitor la casele de vacanta rustice, acestea reprezinta un argument in favoarea modului de viata mai apropiat de natura. Fie ca sunt mostenite sau cumpa- rate, casele cu o oarecare vechime au prins din nou viata. Alaturi de mobilierul rustic isi pot gasi aici locul si obiecte caracteristice pentru modul de viata urban. Astfel, avantajele unei case pe pamant sunt nenumarate. Sa nu uitam ca putem amenaja nu numai interiorul acestui spatiu, dar si terenul din jur. Cu o gradina, o fantana arteziana, un foisor putem crea o oaza de racoare si liniste departe de forfota orasului.
    ARHIVA - Jurnalul de Casa, Gradina si Terenuri
    • Click aici pentru a accesa arhiva
    ×
    Subiecte în articol: casa