x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa (P) Ce scaune se potrivesc în bucătărie? La ce să te uiți cu atenție când alegi modelul potrivit nevoilor tale.

(P) Ce scaune se potrivesc în bucătărie? La ce să te uiți cu atenție când alegi modelul potrivit nevoilor tale.

31 Oct 2022   •   16:14
(P) Ce scaune se potrivesc în bucătărie? La ce să te uiți cu atenție când alegi modelul potrivit nevoilor tale.

Atunci când ne adunăm în jurul mesei împreună cu cei dragi, într-o zi obișnuită sau la o ocazie specială, fiecare moment se poate transforma într-o amintire memorabilă. Bucătăria clasică sau zona de dining sunt inima unei locuințe. De aceea, mobila din aceste încăperi este esențială pentru crearea unui spațiu primitor, confortabil și util atât pentru familie, cât și pentru musafiri.

Deși pare greu de crezut, scaunele reprezintă unul dintre elementele cheie ale amenajărilor interioare. Rolul lor este esențial în zona de luat masa, iar în afara criteriilor estetice, acestea ar trebui să fie comode, funcționale și pe cât posibil ușoare pentru a fi mutate cu ușurință în diverse locuri.

Fiecare spațiu este unic și are propriile necesități, așa că nu există un model universal valabil pentru orice tip de decor. Cert este însă că scaunele potrivite au darul de a face orice bucătărie mai primitoare și pot da un plus de valoare atunci când sunt alese în raport cu restul mobilierului.  

Iată 4 lucruri la care ar trebui să te gândești înainte să cumperi scaune de bucătărie:

  1. Câți oameni se vor așeza la masă? Dacă familia ta este numeroasă sau prietenii vin mereu în vizită, atunci poate ar trebui să optezi pentru scaune care nu vor ocupa foarte mult spațiu.
  2. Cât de des vor fi folosite scaunele? Atunci când acestea au mai mult un rol decorativ pentru că îți place să iei masa în oraș, poți alege tapițerii mai sensibile la murdărie, în culori deschise.
  3. Ce stil ai ales pentru încăperea ta? Ai grijă să integrezi scaunele în amenajarea interioară pe care ai realizat-o. Ia în considerare mobila de bucătărie, parchetul, culoarea pereților și cea a draperiilor.
  4. Ce dimensiune are masa din bucătărie? Este foarte important ca scaunele să nu fie prea înalte sau mult prea joase pentru că o poziție inconfortabilă la masă nu-ți va fi de ajutor.

Dacă ai răspuns la aceste întrebări, dar încă nu ești hotărât ce model ți se potrivește, îți recomandăm să te concentrezi pe următoarele aspecte: stil, material, tapițerie, culoare și dimensiuni.

ÎN FUNCȚIE DE STIL

Una dintre regulile de baza după care trebuie să te ghidezi atunci când alegi un scaun de bucătărie, este că designul în care e mobilată locuința influențează alegerea fiecărui articol de mobilier. Indiferent de stilul scaunului pe care îl alegi: clasic, modern, glam, scandinav, industrial, rustic sau retro, acesta ar trebui să fie în perfectă armonie cu restul casei tale.

ÎN FUNCȚIE DE MATERIAL

Cadrul scaunului de bucătărie este la fel de important pentru că îi oferă acestuia stabilitatea și rezistența de care are nevoie, astfel încât să reziste fără probleme în timp și la utilizări multiple.

Scaune din lemn

Probabil cele mai populare scaune de bucătărie sunt cele din lemn. Potrivite adepților stilului clasic, sunt rezistente la uzură, trainice și ușor de întreținut. Lemnul masiv este elegant și poate fi lucrat în forme simple sau complicate, în funcție de restul decorului.

Scaune metalice

Dacă ai gândit un design industrial sau scandinav pentru bucătăria ta, atunci scaunele cu cadru metalic sunt cea mai bună opțiune. Acestea au dimensiuni mai mici decât scaunele din lemn, sunt ușoare și rezistente, așa că pot fi păstrate o perioadă îndelungată de timp.

Scaune din plastic

Scaunele din plastic sunt o alternativă mult mai ieftină și accesibilă pentru mobilierul de bucătărie. Avantajul lor este că sunt foarte ușoare și pot fi mutate cu ușurință în balcon, pe terasă sau în grădină. Recomandarea noastră este Scaunul din plastic Kristopher Teal/Fag de la SomProduct. Având șezutul tapițat cu piele ecologică și picioare din lemn, este modern, durabil și ușor de întreținut.

Scaune din ratan sau răchită

Dacă mobilați o casă de vacanță sau o bucătărie de vară, scaunele din ratan, răchită sau nuiele împletite sunt cele mai potrivite accesorii.

ÎN FUNCȚIE DE TAPIȚERIE

Dacă ai o bucătărie open space sau o zonă de dining, atunci scaunele tapițate sunt cea mai bună alegere. Pe lângă rolul lor funcțional, acestea au și un rol estetic, având o eleganță aparte. Cele mai utilizate materiale pentru a tapița scaunele de bucătărie sunt pielea (naturală sau ecologică) și materialele textile (stofă, catifea, in, ș.a).

Scaune tapițate cu piele

Rezistente, ușor de întreținut și curățat, scaunele din piele pot fi asociate atât cu mobilierul clasic de bucătărie, cât și cu cel modern. Pielea ecologică este o alternativă atrăgătoare și economică pentru scaunele din piele naturală sau alte materiale mai scumpe. Spre exemplu, Scaunul tapițat Kai-281 Alb/Natural de la SomProduct are un design scandinav, picioare din lemn, este confortabil și ușor de integrat într-o bucătărie modernă.


 

Scaune tapițate cu materiale textile

Scaunele tapițate cu materiale textile vor scoate în evidență zona de luat masa, mai ales dacă optezi pentru o culoare mai puternică. Acestea se bucură de popularitate datorită confortului pe care îl oferă, dar și a varietății de modele și nuanțe din care poți alege. Pe de altă parte, dacă ai copii mici sau petreci foarte mult timp în bucătărie, materialul se poate păta repede.

Dacă te-ai hotărât să alegi scaune de bucătărie velvet, atunci îți recomandăm Scaunul tapițat Coral Velvet Gri/Negru de la SomProduct. Având picioare metalice și un șezut confortabil, este extrem de versatil și poate fi integrat cu ușurință în orice decor.


 

ÎN FUNCȚIE DE CULOARE

Scaune colorate

Înveselește bucătăria casei tale cu o pată de culoare! Asortează scaunele cu mobilierul, draperiile, culoarea pereților sau cea a decorațiunilor. Dacă nu ești adeptul simetriei, poți alege o variantă îndrăzneață de mix & match, adică o combinație de scaune care au același model, dar culori diferite. O alegere inspirată ar fi Scaunul Karie Velvet Verde/Negru de la SomProduct, disponibil și pe galben – o combinație curajoasă, dar potrivită pentru un dining modern și vibrant.

Scaune albe/negre

Bucătăriile albe denotă eleganță, simplitate și spațialitate, în timp ce bucătăriile negre sunt moderne, minimaliste și emană personalitate. Avantajul scaunelor în nuanțe de gri sau non culori este că se potrivesc în orice încăpere, indiferent de designul sau culoarea celorlalte piese de mobilier sau accesorii.

Modelul de Scaun din plastic, tapițat cu piele ecologică Eris Negru de la SomProduct are un design modern, este ușor de întreținut și modern, fiind susținut de un cadru metalic.

ÎN FUNCȚIE DE DIMENSIUNE

Atunci când alegi scaunele de bucătărie, trebuie să fii atent la dimensiunile optime ale șezutului (39-48 cm), spătarului (25-50 cm) și brațelor. De asemenea, înălțimea scaunului este extrem de importantă. Distanța ideală dintre tăblia mesei și scaun este de 30 cm, așa că scaunul potrivit nu trebuie să fie mai înalt decât diferența dintre înălțimea mesei și distanța dintre tăblia mesei și scaun, dar nici mai scund. 

Dacă vrei să aduci o schimbare în decorul bucătăriei tale, dar nu știi cum să faci asta, scaunele de bucătărie pot fi o alternativă ieftină și la îndemână. Indiferent de modelul pe care îl alegi, textura, culoarea sau înălțimea, scaunul potrivit este cel te reprezintă și care este potrivit nevoilor tale.

La SomProduct găsești mii de modele de scaune de bucătărie, living, birou, bar, grădină, scaune pentru camera copilului, gaming, sala de conferințe sau scaune la comandă. Alege modelul care te inspiră pe somproduct.ro!

×