x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa PAL-ul melaminat, o mai veche "tendinta"

PAL-ul melaminat, o mai veche "tendinta"

de Georgiana Teodorescu    |    Otilia Vintilă-Bolchiş    |    29 Dec 2005   •   00:00
PAL-ul melaminat, o mai veche "tendinta"
MODA INTERIOARELOR
Un material usor, economic si lesne de prelucrat, dar atentie…!

O tendinta in moda caselor romanesti, care continua sa detina un loc fruntas printre preferinte, o constituie folosirea in amenajare a PAL-ului melaminat (mobilier, parchet). Materialul care imita perfect diferitele tipuri de lemn are doua avantaje care il fac atat de cautat. In primul rand, costul mult mai scazut comparativ cu lemnul natural si, in al doilea rand, plastifierea suprafetelor materialului, care ii confera rezistenta sporita la zgariere, murdarie si apa.

ACCESORII DE CALITATE!


Exceptand potrivirea dintre materiale, doua sunt grijile majore pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi pentru ambientarea interioara acest material.

O data ar fi faptul ca exista pe piata sute si poate mii de modele ale unor producatori autohtoni (din ce in ce mai mici si mai multi!), care pastreaza cu sfintenie liniile si nuantele vechi (albastru, oranj, cires, gri), pe care nu mai contenesc sa le considere "la moda". Unde mai pui ca le mai si impopotoneaza cu accesorii care mai de care mai "impodobitoare", aurii si argintii! Si asta nu ar fi nimic, pentru ca, in plus, cantul este prost lipit, la a doua deschidere unele balamale cedeaza si usile se aliniaza sau nu, daca ai doar un pic de ghinion! Asa ca ai mare grija la calitatea mobilierului si, inca o data, urmareste sfaturile designerilor!

Alta grija, in cazul mobilierului confectionat din PAL, trebuie sa fie alegerea accesoriilor, si aici trebuie sa fiti atenti ca ele (in special manerele si butonii) sa fie cat mai discrete, prezenta lor sa se incadreze cat mai bine in ansamblul mobilierului.

Sunt foarte multe optiuni in cazul PAL-ului, poti sa alegi din zeci de culori si mii de accesorii. Este foarte important fiecare element pe care il alegi!

Daca dai de un model aparte, executat impecabil, daca folosesti accesorii de calitate si daca reusesti o buna incadrare in contextul ambiental alaturi de celelalte materiale, culori si modele vei avea o amenajare reusita!
×