x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Paravane pentru toate gusturile

Paravane pentru toate gusturile

de Georgiana Teodorescu    |    30 Mar 2006   •   00:00
Paravane pentru toate gusturile

Clasice, moderne, rustice sau de influenta orientala, impletite, sculptate sau pictate, au revenit la moda paravanele

IDEI PENTRU CASA TA
SFATUL DESIGNERULUI
Daca in numarul trecut am vorbit despre cum sa separi zonele din casa fara pereti, exemplificand cu piese de mobilier fixe si de un stil aparte, astazi vorbim despre cum sa separi discret zone din aceeasi incapere, cu elemente mobile si acesibile tuturor.
Clasice, moderne, rustice sau de influenta orientala, impletite, sculptate sau pictate, au revenit la moda paravanele

Nascut ca un simbol al nevoii de intimitate in cadrul locuintei, paravanul a devenit cu timpul obiect de studiu pentru artistii vremurilor, pentru designerii de prestigiu sau pentru producatorii de mobila. Ba chiar pot fi gasite in galerii de arta sau in magazine de decoratiuni, in ateliere de manufacturi sau in magazine de antichitati.

FRUMOS SI PRACTIC


De la piese improvizate, pictate manual in culori si modele adaptate propriilor gusturi, si pana la paravanele din esente pretioase, cu intarsii de metale si pietre pretioase sau cu vitralii, paravanele isi pot gasi loc in fiecare dintre casele noastre. Ideal pentru garsonierele mici cu functiunile cumulate in acelasi spatiu si de mare efect in casele cu incaperi generoase, ele dau un plus de eleganta si mister interioarelor. Modelele si materialele lor pot fi corelate cu ale celorlalte decoratiuni din casa.

UNDE IL AMPLASAM


Datorita mobilitatii lor ele sunt si extrem de practice, atat pentru spatiile mici, cat si pentru cele generoase. Astfel ca un paravan poate fi mutat dintr-o incapere in alta, in functie de nevoie. Fie ca vreti sa separati discret si provizoriu patul de zona de toaletare sau de dressing in dormitor, locul de luat masa de living, in zona de zi sau biroul de pat in camera copilului, paravanul este solutia ideala. Asa ca, atunci cand va hotarati sa amenajati sau sa reamenajati casa, luati in calcul si acest element. Veti vedea ca merita!

Paravan din lemn in stil traditional, pictat manual si cu elemente decorative din vitraliu
Paravan din lemn masiv de culoare wenge, in stil minimalist cu incrustatii de influenta baroca
×