x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Paturi inteligente pentru orice tip de spaţiu

Paturi inteligente pentru orice tip de spaţiu

10 Mai 2007   •   00:00

Deşi se spune că ceea ce se prezintă la marile tărguri de mobilier din lume ţine strict de design inovator şi de lansarea tendinţelor, am găsit in amalgamul de interioare luxoase prezentate la Tărgul de Mobilă de la Milano o firmă condusă de crezul raţional al funcţionalităţii.

Sfatul designerului
Moto: „O piesă de mobilier trebuie să fie intens folosită şi să dureze in timp: in asta constă frumuseţea ei"

Deşi se spune că ceea ce se prezintă la marile tărguri de mobilier din lume ţine strict de design inovator şi de lansarea tendinţelor, am găsit in amalgamul de interioare luxoase prezentate la Tărgul de Mobilă de la Milano o firmă condusă de crezul raţional al funcţionalităţii.

Se poate spune că designul de interior italian in ansamblu este destul de departe de sufletul romănului, pentru că greu se poate adapta caselor mici, in care locuim noi, in majoritate. Bucătării imense, dormitoare impărăteşti, decoraţiuni glossy sunt toate pentru case fără restricţii de dimensiuni, intre care cu siguranţă nu se incadrează apartamentele din blocurile noastre. Pentru că toţi vrem spaţii aerisite ca amenajare, garsonierele, apartamentele cu două camere şi chiar cele cu trei necesită soluţii de mobilare flexibile. Iar ceea ce reprezintă cel mai bine idea de amenajare flexibilă este mobilierul multifuncţional.

Smart Beds

Fabricarea mobilei cu funcţiuni multiple este o tradiţie pentru Colombo din 1907. De atunci, firma italiană produce mobilă pentru casă printr-un concept care reuneşte valoarea artizanală cu inovaţia şi cercetarea. Ceea ce face ca această companie să se diferenţieze in sectorul ei de piaţă este dorinţa de a produce mobilier raţional, pentru uzul cotidian. in anii ’80, grupul se desparte in mai multe firme cu filozofii şi politici autonome. Dintre acestea, Colombo 907- Lino Colombo a parcurs şi parcurge strada cercetării tehnologice. Ei au decis să infrunte la dimensiuni tot mai mari problema exploatării raţionale a spaţiului locativ redus. Mai presus de toate este vorba despre exploatarea volumelor utile, nefolosite de obicei de mobila tradiţională. Aşa s-a născut colecţia Smart Beds.

Atribute

Pentru creşterea utilităţii fără compromiterea spaţiului liber, au fost create de-a lungul timpului soluţii de mobilare ca paturile şi canapelele extensibile, menite să rezolve cazurile de urgenţă ca supraaglomerarea temporară a casei, dar care nu corespund exigenţelor de uz cotidian. in faţa acestor probleme, meditănd mai mult asupra confortului zilnic, Colombo 907 a creat paturi modulare pe baza următoarelor principii: siguranţă, uşurinţă in manevrare, confort, estetică şi economie de spaţiu. Aceste caracteristici se regăsesc in toate modelele colecţiei Smart Beds. Soluţiile propuse sunt uimitoare: pat, birou, dulap şi bibliotecă in acelaşi corp de mobilier. Pe cadre metalice cu inchideri din lemn sau elemente tapisate sau pe structură de lemn cu accesorii metalice, toate modelele sunt disponibile in cel puţin 10 culori de finisaj şi aproximativ trei variante de dimensiuni, pentru a putea fi adaptate cu usurinţă fiecărui spaţiu in parte. Colecţia este completată de o serie de complemente şi accesorii de mobilă născute din aceeaşi filozofie, de a mări spaţiul de locuit. Implicarea, cercetarea tehnologică, colaborarea cu designeri de prestigiu continuă să dezvolte conceptul de a trăi confortabil chiar şi in spaţii mici. Pentru mai multe detalii accesaţi site-ul www.colombo907.com
Sfat
Modelele din gama Smart Beds propun soluţii excelente din punct de vedere al exploatării spaţiului: pat, birou, dulap şi bibliotecă in acelaşi corp de mobilier. Pe cadre metalice cu inchideri din lemn sau elemente tapisate sau pe structură de lemn cu accesorii metalice, toate modelele sunt disponibile in cel puţin şase culori de finisaj şi aproximativ trei variante de dimensiuni, pentru a putea fi adaptate cu uşurinţă fiecărui spaţiu in parte.

×
Subiecte în articol: sfatul designerului