x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Placari decorative pentru pereti

Placari decorative pentru pereti

de Georgiana Teodorescu    |    13 Apr 2006   •   00:00
Placari decorative pentru pereti
IDEI PENTRU CASA TA
Orice stil, orice tip de amenajare a interioarelor si orice gama cromatica isi pot gasi corespondent in seria de placari pentru pereti, nou aparuta pe piata romaneasca

Lemn (orice esenta si orice aspect), piatra (orice textura si orice culoare), metal, diverse impletituri sau chiar efecte speciale de nisip sau cruste, in sau piele sunt materiale ce se pot imita perfect in decoratia peretilor printr-un sistem de panouri inovatoare ce au revolutionat arhitectura occidentala, de interior si de exterior, in ultimii zece ani. Sunt panouri fabricate din poliester, fibra de sticla si praf de piatra, amestec ce duce la o reproducere cat mai reala a diferitelor materiale. Ele sunt grupate in trei catergorii diferite.

Prima si cea mai diversificata este o linie treditionala care reproduce piatra naturala cu mai mult de saizeci si cinci de nuante si texturi, plus elemente structurale ca arce sau bolte care sa completeze ambientul. A doua este o linie modernista, ce include un material izolant, fier, aluminiu, material textil, ciment, travertina, suprafete de marmura si multe altele. Referintele acestei linii sunt o adevarata provocare pentru designul interior al zilelor noastre. Cea de-a treia este o gama ce reproduce lemnul clasic, pentru toate ambientele. Ea este insotita de o serie de elemente ce pot imita structura aparenta a unei mansarde (grinzi si stalpi), din aceleasi materiale usoare si rezistente ca si panourile.

CALITATI TEHNICE


Compozitia acestor panouri este de 75% rasini poliesterice ecologice, 20% fibra de sticla si 5% pudra de piatra naturala. Ele au dimensiuni de 3,7mp.

O serie intreaga de calitati si avantaje sustine aceste produse. Sunt extrem de usoare (5-6 kg/mp), au o grosime de un centimetru, sunt solide asemenea materialelor stratificate, sunt hidrofuge, ignifuge si izolante, rezistente la intemperii si raze ultraviolete, cu o capacitate de contractie si dilatare mica (ceea ce le face nealterabile). Sunt usor de fixat pe orice suprafata, nu necesita ingrijire sau spalare, sunt usor de instalat si nu au nevoie de structura pe care sa fie montate sau de pregatire de specialitate. Se fixeaza direct in perete, cu suruburi sau dibluri ce se mascheaza ulterior cu un mastic special vopsit in culoarea panoului.

SFATUL DESIGNERULUI


Pana anul acesta priveam cu admiratie siturile firmelor germane care prezentau sisteme inedite de decorare si placare a peretilor, cu o multitudine de texturi si nuante, dar si cu multe avantaje fata de materialele clasice. De curand, ele au intrat si pe piata noastra, imbogatindu-ne astfel mijloacele de amenajare a caselor georgiana.teodorescu@jurnalul.ro
adresa redactiei: Piata Presei Libere nr. 1, corp D, etaj VIII

×