x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Plăcere în grădină. oaze naturale de apă

Plăcere în grădină. oaze naturale de apă

de Adela Parvu    |    22 Aug 2009   •   00:00
Plăcere în grădină. oaze naturale de apă
Sursa foto: /Bionova

Fie curtea sau grădina cât de mică, fie ea la munte sau la mare, întotdeauna prezenţa unui ochi de apă amenajat în ansamblul ei face bine. Nu numai pentru că dă varietate spaţiului verde sau că respectă nişte principii estetice de ambientare exterioară, ci şi pentru că este în firea omului să stea, să locuiască în vecinătatea apei.



STARE DE BINE
De unde această atracţie pentru apă? Dacă ar fi să luăm în considerare faptul că 70% din organismul nostru conţine apă, că fără acest element primordial viaţa nu este posibilă, poate vom începe să înţelegem de ce ne place atât de mult apa, cu precădere pe timpul verii. Mai mult, studii ştiinţifice recente, printre care şi ale japonezului Masaru Emoto, au demonstrat că apa este un excelent canal de transmitere de informaţii, că poate absorbi chiar şi sentimente şi emoţii, că moleculele sale îşi modifică forma în funcţie de reacţia şi atitudinea oamenilor.

Toate acestea ne pot determina să avem în vedere proprietăţile miraculoase şi vindecătoare ale apei şi să avem mai mult respect faţă de tot ceea ce înseamnă pentru noi cel mai important lichid de pe planetă. Pare că e doar apă, dar fie că e de găsit la robinet sau într-un banal iaz amenajat în curtea casei noastre, ea ne poate induce fără dubiu o stare de bine.

ÎN ARMONIE CU NATURA
Multe lucruri care ţin aparent de domeniul fantasticului sunt cunoscute de specialişti, dar sunt mai greu comunicate publicului. Cert este că preocupările pentru studierea apei sunt pe agenda celor mai îndrăzneţe companii care visează să producă dotări şi echipamente în armonie cu natura.

Un bun exemplu este firma Bionova, care produce de circa cincisprezece ani filtre pentru piscine şi iazuri. Tehnologia acestor filtre implică curăţarea apei, dar fără a se utiliza chimicale sau clor. Sistemele de curăţare sunt biologice şi sunt testate de mulţi ani în peste 500 de locaţii din toată lumea în care se găsesc bazine cu dimensiuni de la 50 până la 9.000 de metri pătraţi.

Practic, filtrele utilizează un sistem de filtrate pe straturi, respectiv curăţă suprafaţa apei din bazin, nelăsând să se sedimenteze polenul, praful sau frunzele. Fără chimicale, doar utilizând inteligent mişcările naturale ale apei, filtrele îşi fac treaba pentru o apă pură, limpede şi binefăcătoare.

ÎN FUNCŢIE DE CLIMĂ
Sistemele de filtrare pentru bazine şi iazuri sunt concepute de specialiştii Bionova pentru a face faţă celor mai exigente cerinţe. Dar, dincolo de pretenţiile fiecărui client în parte, ei sunt preocupaţi de calitatea apei. Ei vor ca diferenţa dintre a face o baie într-un lac natural şi cea de a te bălăci în propria piscină din spatele casei proprii să fie doar o chestiune de proporţii dimensionale, de cantitate, şi nu de calitate în privinţa purităţii apei.

Cert este că specialiştii germani ţin cont şi de climă, mai ales că sunt extinşi ca activitate pe mai multe continente, şi propun fiecărui client sisteme de filtrare personalizate, astfel încât acestea să funcţioneze optim în funcţie de vegetaţia şi microorganismele care se dezvoltă în fiecare regiune.

×
Subiecte în articol: mereu verde