x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Plastic transparent In interioare

Plastic transparent In interioare

de Georgiana Teodorescu    |    27 Apr 2006   •   00:00
Plastic transparent In interioare
IDEI PENTRU CASA TA
Dincolo de preconceptii, utilizarea plasticului in amenajarile de interior este o solutie practica si surprinzatoare din punct de vedere estetic Desi in conceptia romanilor plasticul a fost mereu privit ca un material inferior, ieftin si prost, noile metode de prelucrare si prezentare a acestui material sunt surprinzatoare. Dar faptul ca e ieftin si arata spectaculos face ca anumite tipuri superioare de plastic sa fie din ce in ce mai utilizate si pentru altfel de lucruri decat vasele de picnic.

DESIGN SI TEHNOLOGIE


Cine ar fi crezut ca se va ajunge la folosirea intensa a plasticului pentru decorarea interioarelor? Si totusi, tehnologia, materialele noi si designul inovator s-au impletit surprinzator si au dat nastere unei linii de finisaje, piese de mobilier si accesorii de interior, toate din plastic si toate de mare efect. Astfel, pereti, pardoseli, mese si canapele, obiecte sanitare sau corpuri de iluminat, facute din plastic transparent turnat, cu efecte si sclipiri de gheata, pot fi alese pentru personalizarea interioarelor noastre. De la un simplu cuier ce apare surprinzator intr-un colt de camera pana la o masa masiva ce pare a fi sculptata in gheata, de la o rama de oglinda innobilata cu decoratii de inspiratie clasica pana la un lavoar minimalist, toate piesele sunt absolut originale. Desi variata, intreaga gama de produse este atent studiata, fiecare obiect in parte purtand semnatura unui designer de valoare.

Transparentele acestor obiecte sunt ideale pentru spatiile mici din locuintele aflate in mediul urban pentru ca nu incarca spatiu, dar ii dau o aliura estetica supla si inedita. Compartimentarile din astfel de piese permit crearea unor jocuri de lumina si culoare greu de obtinut altfel. La fel ca si caramizile din sticla sau policarbonat, ele sunt practice si rezistente, dar spre deosebire de acestea, sunt extrem de usoare si se monteaza in sistem lego, deci nu necesita folosirea adezivilor.

CANAPEA CU FORMA INEDITA PENTRU COPII

Pornind de la forme simple din natura, designerii firmei italiane Halto isi demonstreaza talentul creand obiecte utile si vesele pentru cei mici. Eugenio, canapeaua compusa din mai multe perne prinse intre ele, poate capata o multitudine de forme si pozitii pentru a ajuta copiii sa-si stimuleze creativitatea, dezvoltand simtul echilibrului, muschii si articulatiile. Datorita fanteziei, ei se pot juca incercand sa inteleaga ce forme se ascund in spatele fiecarei pozitii. O omida, un trifoi, o floare pot fi obtinute pe rand din pozitionarea acestei canapele. Multiple situatii inspirate din natura transformate astfel favorizeaza procesul de intelegere a spatiului si a dimensiunilor lui in raport cu corpul uman, amenajeaza totodata, vesel si optimist, spatiul dedicat celor mici.

Pereti, pardoseli, piese de mobilier, obiecte sanitare sau corpuri de iluminat facute din plastic transparent turnat Lampa (Doucer) si suportul pentru sticle (Buena Onda) sunt noutatile lansate anul acesta si sunt semnate de Gigi Rigamonti pentru linia "LA ROSA SpA" STURMUNDPLASTIC

SFATUL DESIGNERULUI
Continuand seria noutatilor prezentate anul acesta la Salonul de Mobila de la Milano, m-am oprit asupra unei serii de produse din plastic pentru interioare, creata de firma italiana STURMUNDPLASTIC in colaborare cu cativa designeri cunoscuti
  • georgiana.teodorescu@jurnalul.ro
  • adresa redactiei: Piata Presei Libere nr. 1, corp D, etaj VIII
  • ×
    Subiecte în articol: plastic