x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Prima referinta in industria mobilei

Prima referinta in industria mobilei

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    16 Feb 2006   •   00:00
Prima referinta in industria mobilei
AFLA CE E NOU
Raport pe marginea editiei 2006 IMM COLOGNE

In numarul 46 al suplimentului nostru va anuntam inceperea Targului International de Mobila IMM Cologne din Köln. La data de 22 ianuarie, targul s-a incheiat si au inceput sa apara primele concluzii trase pe marginea sa. In acest an, de-a lungul a sapte zile, targul a atras un total estimat la 116.000 de vizitatori si 1.333 de companii participante din 50 de tari, care au prezentat un spectru complet de mobila, mergand de la cea cu design de top pana la mobilierul clasic.

TENDINTE EXPRIMATE


Si in acest an atentia scenei internationale a mobilei a fost focusata pe cautarea si descoperirea tendintelor, exemplificate prin piesele expuse. In acest an mobila si accesoriile de interior au devenit in general mai colorate. Aceasta tendinta indreptata catre jocul de culoare confirma nevoia din ce in ce mai raspicat exprimata de a te simti bine. Mobilierul devine in general mai flexibil, mai individualizat si mai adaptabil. Din aceste considerente, cam toate piesele de mobilier sunt tapitate si concepute, incat sa poata fi scurtate, lungite sau ajustate in orice fel. Banca iarasi este in mare voga!

Materialele pentru tapiterie sunt concentrate pe versiuni clar colorate, dar intalnim si modele florale. Tema televizoarelor cu ecrane plate, a conceptului de home theatre si tema multimedia in general domina sectorul de mobilier.

Viitoarele finale ale Cupei Mondiale la Fotbal se pare ca au inspirat designerii in creatiile lor. Asa au rezultat piese precum fotolii care iau forma mingiei, carpete care imita gazonul de fotbal sau scaunul avand forma fluierului de arbitru.

LEMN SI INFLUENTE ORIENTALE


Esentele dominante de lemn deschis folosite pentru mobilier sunt cele de fag, stejar, cires, arin sau mesteacan. Spectrul de culori pentru aceste esente merge de la nuante light din gama bejului si tonuri rosiatice pana la marouri light sau moderate. Locul pe care lemnul inchis la culoare il ocupa in industria de mobilier este in urcare.

In ceea ce priveste mesele sau dulapurile, producatorii au gasit ca se preteaza foarte bine la combinatii cu sticla sablata. Apare inclinarea pe sectorul european de mobilier spre a mixa designul specific, culorile si modul de decorare, "imprumutate" de la culturi provenite din tari si regiuni exotice precum: Cuba, Maroc, Orient si India.

×