x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Proiect de restaurare şi reamenajare pentru casă la munte

Proiect de restaurare şi reamenajare pentru casă la munte

de Georgiana Teodorescu    |    19 Iun 2010   •   00:00
Proiect de restaurare şi reamenajare pentru casă la munte

Proprietarii unei locuinţe construite în 1930 în Sinaia au dorit restaurarea şi renovarea acesteia, cu păstrarea elementelor caracteristice şi originale.
Din vechea casă s-au păstrat tavanul casetat cu grizi din lemn la vedere şi pilonii din lemn care compartimentează camerele, dar a fost modernizată cu sistem centralizat de încălzire şi tâmplărie termopan la exterior, pentru protecţie termică şi fonică.

Materialul principal utilizat în renovarea camerelor este lemnul fie ca placare la nivelul pereţilor, fie ca tâmplărie la interior. La nivel optic, acesta a lucrat şi ca liant între camerele cu funcţiuni diferite. În dormitoare s-a folosit tot mobiler din lemn masiv, cu scopul de a continua gama de accesorii naturale (carafe, ţesături naturale) şi au fost aplicate detalii grafice la nivelul pereţilor prin desene cu modele florale, fresh.

DETALII NATURALE
Pentru a menţine linia naturală adoptată de amenajare s-au achiziţionat obiecte prelucrate manual de meşteşugari din materiale naturale (lut, lemn, in, cânepă, lână, piele naturală), cu modele şi forme tradiţionale: ştergare cu model floral muntenesc, covoare ţesute manual cu model din Oltenia, carafe şi farfurii pictate manual cu motive florale, sfeşnice din fier forjat.

×
Subiecte în articol: proiect de interior